Védettségi igazolvánnyal látogathatók a meccsek

Védettségi igazolvánnyal látogathatók a meccsek

2021, szeptember 18. Off By Lendvai Bia

A bajnokság első hazai meccsét szeptember 20-án a BAK-MAXIMO csapata ellen játsszuk.

A mérkőzés a korábban megszokottak szerint a Zsigmondy Sportcsarnokban lesz. Belépni csak védettségi és személyi igazolvány együttes felmutatásával lehetséges!

A nézők jelenlétére vonatkozó szabályok
A koronavírus ellen védett (vagyis: érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkező) személy, valamint a felügyelete alatt lévő, tizennyolcadik életévét be nem töltött személy számára megnyílik a lehetőség a labdarúgó- és futsalmérkőzések nézőként való látogatására, amennyiben a megtekinteni kívánt sportrendezvény tervezett befejezési időpontja legkésőbb este 11 óra. A sportrendezvény rendezéséért felelős sportszervezet köteles annak a nézőnek a beléptetését megtagadni, valamint a belépését megakadályozni, aki a koronavírus elleni védettségét vagy az életkorát e rendeletben meghatározott módon (érvényes védettségi igazolvány – oltási igazolás nem elegendő! –, illetve életkort igazoló okmány felmutatása) nem igazolja. Az érvényes védettségi igazolvány önmagában nem, csak a személyes fényképes okmányok valamelyikének felmutatásával együtt érvényes. A szolgáltatást nyújtó személyzet külön felhívhatja az érintett személyt az igazolványok felmutatására, de a rajtuk látható adatokat nem rögzítheti. Azokban a sportlétesítményekben, ahol nincsen külső kerítés, ott az érvényes védettségi igazolvánnyal nem rendelkező nézőknek a pályától, illetve annak közvetlen környékéről való távoltartása a rendező sportszervezet feladata. Ahol nincs külső kerítés és fizikailag nem lehet a sporttelep határát megállapítani, ott kordonszalag (műanyag szalag) vagy kötél kihúzásával kell jelezni a sporttelep határát, amelyen elkerített területen belül érvényes védettségi igazolvánnyal nem rendelkező néző nem tartózkodhat.
A mérkőzéseken feladatellátás céljából megjelent személyek jelenlétére vonatkozó szabályok A labdarúgó- és futsalmérkőzéseken feladataik teljesítése céljából résztvevők – a játékosok, a játékvezetők, a szakmai stáb tagjai, az egészségügyi személyzet, a résztvevő klubok vezetői, a rendező klub munkatársai (rendezők, labdaszedők, biztonsági szolgálat), az MLSZ által delegált ellenőrök, a sajtó munkatársai – érvényes védettségi igazolvány nélkül lehetnek jelen. Tekintettel arra, hogy a fentiekben felsorolt személyek számára a jelenlét érvényes védettségi igazolvány nélkül is engedélyezett, így a létszámukra vonatkozó előírásokat az MLSZ megyei (budapesti) igazgatóságai – saját hatáskörben – az általuk szervezett versenyekre vonatkozóan a zártkapus mérkőzések megrendezésére korábban meghatározott létszámkorlátozó szabályozásokat érvényben tartják (jellemzően: stáblisták a résztvevő csapatok vezetője általi mérkőzés előtti kitöltése, aláírása és a játékvezetőnek, ellenőrnek történő átadása). A maszkhasználatra vonatkozó szabályok nézők esetében A sportrendezvényen nézőként tartózkodó, a koronavírus ellen védett személy és a felügyelete alatt lévő, tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nem köteles maszkot viselni. (forrás: mlsz.hu)
A meccs 20 órakor kezdődik. Szurkoljunk együtt! Hajrá Nagykanizsa!