Újoncok és régi ismerősök

Újoncok és régi ismerősök

2019, augusztus 1. Off By Dominik Zsolt

Miután kiderült, hogy kik alkotják majd az NBII Nyugati csoportját, minden ellenfelet górcső alá vettünk. Vannak régi ismerősök, nagy riválisok és egyelőre ismeretlen csapatok is.

5Stars Érdi VSE: Az előző szezonban négy alkalommal találkoztunk egymással, kétszer Kanizsán és két alkalommal az Érd Arénában. Emlékezetes az első ellenük vívott idegenbeli mérkőzésünk, ahová az ultrák is elkísérték csapatunkat és másnap a Nemzeti Sport is írt a meccsről…
Mérleg az Érddel szemben: 3 győzelem, 1 döntetlen

ELTE-BEAC: Meglehetősen kellemetlen ellenfél volt az előző szezonban. Az alapszakaszban először Budapesten játszottunk ellenük és az ott elszenvedett vereséget hazai pályán sikerült feledtetni egy szoros győzelemmel.
A rájátszásban is találkoztunk és mindig nagyon kiélezett mérkőzéseket játszottunk. Idén is parázs meccsekre lehet számítani az “egyetemisták” ellen.
Mérleg az ELTE-vel szemben: 2 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség

Hidegkúti SC: Az egyik újonc a bajnokságban. Az NBIII Budapest Régiójában a Fradi második csapata mögött ezüstérmesek lettek, de a Ferencváros első csapata az előző szezonban a másodosztályban szerepelt, ezért a szabályok szerint hiába nyerte meg a bajnokságot az FTC II, nem játszhatott osztályozót. A Hidegkút lett a “beugró”, akik a Szombathelyi Haladás II ellen kettős vereséggel zárták az osztályozókat, de a létszámfeltöltésnek köszönhetően ott lesznek az NBII rajtjánál.
Mérleg a Hidegkúttal szemben: még nem játszottunk mérkőzést

TFSE: A másik egyetemi gárda, akikkel szintén kiélezett meccseket játszottunk az alapszakaszban. Mivel a TF a felsőházban folytatta a rájátszást, ezért csak két alkalommal találkoztunk az alapszakaszban. Nagykanizsán – meglepetésre – 2-1-re nyertünk, az idegenbeli meccs pedig az utolsó alapszakaszban lejátszott találkozó volt, ahol számunkra az volt a tét, hogy a felső- vagy az alsóházban folytatjuk. Végül vereséget szenvedtünk, de van miért visszavágni a “tesiseknek”.
Mérleg a TF-fel szemben: 1 győzelem, 1 vereség

Pécsi TE-PEAC: Nagyon szoros mérkőzéseket játszottunk egymás ellen, az ősszel Pécsett 3-2-re a házigazdák nyertek, de az alapszakaszban még visszavágtunk Kanizsán. A rájátszásban nem találkoztunk, mert a mecseki csapat a felsőházban biztosította be az ezüstérmet.
Mérleg a Péccsel szemben: 1 győzelem, 1 vereség

Piliscsabai AFC: A szezon nagy meglepetése volt a gárda, pozitív és negatív szempontból is. Rendkívül magabiztosan vezették a tabellát az alapszakasz nagy részében, az első hat meccsüket kivétel nélkül megnyerték, aztán jöttek Nagykanizsára… Fantasztikus mérkőzésen a sztárokkal teletűzdelt pilisi csapat 4-4-es döntetlent játszott ellenünk, pedig már 3-0-ra is vezettünk…
A második meccsen sikerült legyőzni a PAFC-ot 6-4-re ami hatalmas “skalp” volt. A Piliscsaba a szezont végül bronzérmesként zárta, ami nagy bravúr, ha figyelembe vesszük, hogy volt olyan időszak amikor öt meccsen keresztül vereséget szenvedtek.
Mérleg a PAFC ellen: 1 győzelem, 1 döntetlen

Rákospalotai EAC: A fővárosi sárga-kékek ellen vegyes az összkép, már ami az egymás elleni meccseket illeti. A tavalyi szezon első meccse hazai pályán a REAC ellen volt és gólgazdag találkozón 10-6-ra nyertünk, de a botrányoktól sem mentes második mérkőzésen már a budapesti gárda örülhetett.
A rájátszásban idegenben sikerült nyerni, majd hazai pályán döntetlenre végeztünk ellenük. Egészen biztos, hogy parázs és izgalmas mérkőzésekre számíthatunk a hamarosan induló szezonban is…
Mérleg a REAC ellen: 2 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség

SZC FC Győr: A tavaly még a patinás ETO néven szereplő gárda a rájátszásban nyújtott parádés teljesítménnyel nyerte meg a bajnokságot. Végig kiegyensúlyozottan szerepeltek, ezért is volt az egyik legnagyobb győzelem a hazai pályán elért 9-5! Igaz, Győrben a sima 0-3-mal jöhettünk haza. A győri csapat, miután megnyerte a bajnokságot váratlanul bejelentette, hogy nem indul az NBI-ben. Az új szezonban tehát ismét lesz Nagykanizsa – Győr összecsapás sok izgalommal és góllal.
Mérleg a Győr ellen: 1 győzelem, 1 döntetlen

Tihanyi FC: Egy nagyon szimpatikus csapat a tihanyi, akik hozzánk hasonlóan újoncok voltak a tavalyi pontvadászatban. Erősen kezdtek, majd egy kis megingás eredményeképp az alsóházba csúsztak vissza. Négy alkalommal játszottunk egymás ellen és kivétel nélkül mindegyik összecsapás végig izgalmas és jó iramú volt. A tihanyi csapat mögöttünk végzett az alsóházban, és idén is izgalmas párharcra van kilátás.
Mérleg a Tihany ellen: 1 győzelem, 3 vereség

Szombathelyi Haladás VSE II: Régi ismerős még az NBIII-as időszakból. A Hali ellen három alkalommal játszottunk, közte a klub első tétmeccsét 2017. novemberében. Azon a találkozón a Zsigmondy Sportcsarnokban 4-1-re győztünk Béli Milán és Szakmeiszter János góljaival. A harmadosztály bajnokaként a Hidegkút elleni meggyőző és sikeres osztályozó után került fel a szombathelyi csapat az NBII-be. A nagyon fiatal társaság sok meglepetést okozhat még az idény során.
Mérleg a Haladás ellen: 3 győzelem