Új tulajdonos a Nagykanizsai Futsal Clubnál

Új tulajdonos a Nagykanizsai Futsal Clubnál

2019, augusztus 14. Off By Dominik Zsolt

A KANIZSA FUTSAL Kft. vette át a Nagykanizsai Futsal Club működtetését. Az új tulajdonos 100%-os üzletrészt szerzett a klubban. Az új tulajdonos az utánpótlásképzés további fejlesztése mellett hosszú távon az NBI-be jutást tűzte ki célul úgy, hogy a klub kiegyensúlyozott és nyereséges gazdálkodása fennmarad.

A Dominik Zsolt vezette klubot 2016-ban alapították és a csapat az első évben bajnoki címet szerzett és feljutott az NBII-be. A csapat neve és címere a Nagykanizsai Futsal Club Sportegyesület tulajdonában állt, az indulási jogok tulajdonosa az FC Nagykanizsa volt. A labdarúgó egyesületből való kiválás után lett a KANIZSA FUTSAL Kft. a csapat tulajdonosa.

A KANIZSA FUTSAL Kft. többségi tulajdonosa és ügyvezetője Horváth Tamás, akiknek Nagykanizsán több sikeres vállalkozás fűződik a nevéhez.

Örömmel tölt el, hogy részt vehettem ebben a munkában, aminek eredményeként a KanizsaFutsal a magyar futsal stabil hátterű és sikeres klubja lett, méltó Nagykanizsa hírnevéhez. A legbüszkébb mindazonáltal nem is az NBIII-as bajnoki címre vagyok, hanem hogy sikereink mögött az ország legjobb szurkolótábora áll, akik plusz egy embert jelentettek akár hazai, akár idegenbeli mérkőzésen. A klub elnökeként eltöltött minden percet elraktároztam és boldogan gondolok vissza a rengeteg sok emlékre. Ezúton is köszönettel tartozom a kanizsai embereknek a lehetőségért!” – mondta Dominik Zsolt, a klub korábbi elnöke.

Az új tulajdonos a játékoskeret és a szakmai feltételek további erősítése mellett a stabilitást is kiemelten fontosnak tartja. A klub továbbra is az utánpótlásnevelésre fekteti a hangsúlyt úgy, hogy minden évben lépésről-lépésre sikerüljön előrébbvégezni a tabellán.
Hosszútávú cél továbbra is, hogy a Nagykanizsai Futsal Club a legjobbak közé kerüljön. A szakmai sikerek fenntartása mellett ugyanolyan fontos a klub anyagi stabilitásának megőrzése, piaci bevételeinek erősítését, hiszen hosszú távon csak így maradhat versenyben a bajnokságban valamint a Magyar Kupában.

A működési formaváltásban a Dr. Baglady Ügyvédi Iroda jogi tanácsadóként működött közre a gazdasági társaság oldalán.

A Nagykanizsai Futsal Club-ról

A Nagykanizsai FC a város egyik legfiatalabb sportcsapata. Az egyesületet 2016-ban alapította tíz nagykanizsai fiatal. A csapat az első szezonjában az NBIII-ban indult és rögtön az első évben megnyerte a bajnokságot majd jogot szerzett a másodosztályban való szereplésre. Az első NBII-es szezont a kanizsai csapat a 7. helyen fejezte be.