Új arculat júliustól!

Új arculat júliustól!

2019, június 24. Off By Dominik Zsolt

Az idén 2 éves NFC fejlesztési terveinek kiemelten fontos pontja az egyesület vizuális megjelenésének megújítása. A megújításhoz az NFC egy kanizsai fiatalokból álló csapatot kért fel szakmai partnerül.
A csapat felkérésének indoka az volt, hogy a sporttörténeti hagyományokkal rendelkező egyesület vizuális megújítása olyan környezetben történjen, amely egyszerre integrálja a szakmai minőséget és felelősséget, a vizualitás teljes spektrumát felölelő közösségi tudást és a progresszív szellemiséget.

NFC-arculatterv, sajtóanyag
Alkotó: Vercz Dávid, Dominik Zsolt

Vercz Dávid és Dominik Zsolt munkájának erénye, hogy a tradicionális heraldikai alapelveket és az NFC hagyományos jelképrendszerét kiválóan ötvöző, rendkívül logikusan felépített klasszikus arculat, amely a hagyományok megőrzése mellett a korszerű nyomtatott és elektronikus médiumokon való megjelenéssel hozza kontextusba a meglévő hagyományokat és a mai, korszerű megjelenési igényeket. Maga az embléma több reduktív változatával és továbbépítési lehetőségeivel komplex arculati rendszer kialakítására alkalmas.


“A pajzsformán belül kiemelt hangsúlyt kapott a függőleges irányban elhelyezett, újrapozícionált fehér sávok, mely az NFC alapításától egészen napjainkig az egyik legmeghatározóbb vizuális formai elem. “

A pajzsformán belül kiemelt hangsúlyt kapott a függőleges irányban elhelyezett, újrapozícionált fehér sávok, mely az NFC alapításától egészen napjainkig az egyik legmeghatározóbb vizuális formai elem. Az esetlegesen a későbbiekben létrejövő szakosztályok megjelenítésekor, szintén a heraldikai hagyományokat szem előtt tartva, a pajzsforma vízszintes sávval osztott mezői alatt jelennek meg az adott sportág piktorgrafikus tömörséggel megoldott jellegzetes attribútumai.

Teljesen megújul az NFC arculata

Az NFC alapvető színe a piros-fehér. Ez utal egyben Nagykanizsa város hagyományaira is. Az NFC játékosok a hazai mérkőzéseken piros mezt, benne a klub címert, a fehér nadrágot és piros sportszárat viselnek.
Az idegenbeli mérkőzéseken fehér mezt viselnek a futsal játékosok piros nadrággal és fehér sportszárral.

“Maga az embléma több reduktív változatával és továbbépítési lehetőségeivel komplex arculati rendszer kialakítására alkalmas. “

Az NFC kezdettől fogva haladó szellemű, nyitott sportegyesület volt. Kezdeményező, az újra mindig fogékony klubként ismerte és ismeri ma is a sportközvélemény. Ebben az egyesületben foglalkozásra, felekezetre, nemzetiségre, iskolai végzettségre, fajra, nemre és korra való tekintet nélkül mindig szívesen látott tagok voltak a tehetséges, tisztességes sportemberek.