Továbbra is vezetjük a tabellát

Továbbra is vezetjük a tabellát

2021, május 11. Off By Lendvai Bia

Hétfőn este hazai pályán a Hidegkúti SC-vel játszottunk. A mérkőzésen magabiztos győzelmet arattunk, 7-1-es eredménnyel szereztük meg a 3 pontot.

Már a 40. másodpercben betaláltunk, Takács Dávid szerezte meg a labdát, majd magabiztosan a háló felső sarkába lőtte. (1-0) A 6. percben Fujsz Richárd volt sikeres, aki egy átvétel után a hálóőr lábai között talált utat a kapuba. (2-0) Nem kellett sokat várni a harmadik gólra sem, a 7. percben Szőke Ádám és Szakmeiszter János szép egyérintős játékának köszönhetően előbbi passzolt az üres kapuba. (3-0) A Hidegkút ezután átállt vészkapus játékmódra, ám nem hozott nekik szerencsét, pár másodperc múlva Dömötörfy Bálint szerezte meg a labdát, Szőke Ádám pedig saját térfélről emelte azt a kapuba. (4-0) A játékrész érdekessége volt, hogy csapatunknak nem volt faultja, ellenfelünknek is csak 1.
A második félidőben is folytatták a vészkapus játékmódon a pestiek, ám a 31. percben elvesztették a labdát, Fujsz Richárd pedig saját hatosunkról lőtt az üres kapuba. (5-0) A 38. percben Bogyó Károly is megtalálta a rést, így már 6 góllal vezettünk. (6-0) Az utolsó percek is izgalmasan teltek, Fujsz Richárd elfektette az ellenfél hálóőrét, majd az üres kapuba vezette a labdát. (7-0) A Hidegkút kontrából 3 másodperccel a vége előtt szépített. (7-1)

Szőke Ádám a következőképpen foglalta össze a játékot:
„Az első perctől kezdve motivált volt mindenki. A kontráink is végig veszélyesek voltak. Azt gondolom, a győzelmünk akár nagyobb arányú is lehetett volna, ha ziccerben higgadtabbak vagyunk. De örülünk a győzelemnek és annak is, hogy a fiatalok felveszik a ritmust és egyre több játékperchez jutnak.”

Ezzel a győzelemmel magabiztosan vezetjük a tabellát 23 ponttal. Minket a Tihany követ 15 ponttal, majd a PTE 14 ponttal. Utóbbival játsszuk a következő meccsünket május 17-én Pécsett. Hajrá Kanizsa!