Szőke Ádám: Voltak könnyű meccseink, de a vége felé egyre inkább nehezedett a dolgunk

2018, március 25. Off By Dominik Zsolt

A Nagykanizsai FC szakmai munkáját Bagó Gábor érkezése előtt többek között Szőke Ádám látta el. A bajnoki cím szempontjából rendkívül fontos derbi előestéjén vele beszélgettünk.

Első bajnoki címét szerezheti meg a csapat, amiben neked is nagy szereped van, hiszen Bagó Gábor kinevezéséig Te készítetted fel a csapatot. Milyen érzések vannak benned?
Szőke Ádám: A csapat nevében mondhatom, hogy izgatottan várjuk a meccset ahogy az egész szezont is vártuk. Voltak könnyű meccseink, de a vége felé egyre inkább nehezedett a dolgunk, ezért is volt szüksége a csapatnak Gáborra akivel én személy szerint már dolgoztam együtt, így én is azok között voltam akik sürgették a kinevezését. Mindaddig egyébként a háttérből is ellátott utasításokkal.

Az egész szezonban nagyon jól, és szervezetten szerepelt a csapat. Milyen a hangulat az öltözőben?
Sz.Á.: Talán a hazai győrújbaráti meccset kivéve a csapat kiegyensúlyozottan szerepelt. Ott is megvoltak a helyzeteink amik kimaradtak, ennek köszönhető az a vereség, de ennek ellenére az öltözőben nagyon jó a hangulat. Persze mint mindenhol itt is megy egymás “zrikálása” poénból, de a pályán és azon kívül is barátok vagyunk és ez jelenleg eredménnyel is párosul.

Nem félsz attól, hogy esetleg elszállna a csapat és félvárról veszi a Haladás elleni meccset?
Sz.Á.: Kicsit tartottunk ettől legutóbbi idegenbeli meccsünkön is. Hátrányba is kerültünk, de sikerült rendezni a sorokat. Pontosan ezért sem fogja a csapat félvállról venni a Haladás elleni meccset!

Hogyan készítette fel a gárdát a nagy meccsre Bagó Gábor?
Sz.Á.: Gábor elvárja tőlünk az agresszív játékot. Levegőt se hagyjunk az ellenfélnek, kényszerítsük őket hibára és pörögjünk úgy, hogy ne tudjanak gondolkozni a pályán. Most is ezt kéri és ha ezt be tudjuk tartani nem lehet gond.

Szerinted mi kell ahhoz, hogy hétfőn este bajnokok legyetek?
Sz.Á.: Szurkolóink biztatása legfőképpen! Ezen kívül az, hogy mindenki frissen mozogjon és a helyzeteinket értékesítsük, mert biztos hogy meglesznek.