Szerencse is kellett az ELTE győzelméhez

Szerencse is kellett az ELTE győzelméhez

2021, október 27. Off By Lendvai Bia

Feszültséggel teli mérkőzést láthattak a szurkolók hétfőn este a Zsigmondy Sportcsarnokban. Az ELTE-BEAC csapatával szemben nem volt könnyű dolgunk. A puskaporos hangulatú meccsen végül a fekete-aranyak nyertek, igaz, az elején a szerencse is melléjük állt.

Jól kezdett ellenfelünk. Szép passzjátékkal törtek a kapunk felé. Az első gólra nem is kellett sokat várni. Az első percben Szakmeiszter Ádám futott ki a kapuból a labdáért, az azonban Schuller Ferenc lábán megpattant és a hálóban kötött ki. (0-1) Próbáltunk egyenlíteni, azonban, ha nem a fekete-aranyak bravúros kapusa kezébe került a labda, akkor is folyamatosan csak a kapufát találtuk el. Az ELTE összeszedett játékkal próbálta ismét bevenni a kapunkat. A 16. percben oldalról jöttek, kapusunk mögé lőtték a labdát, azonban számunkra szerencsétlenül pattant meg ismét, így növelték előnyüket a Pest megyeiek. (0-2) A félidő nem zárult zökkenőmentesen, a lefújás után a játékosok majdnem egymásnak estek. A játékvezető a szurkolókat is megkérte, hogy fáradjanak át a kanizsai csapat mögötti lelátóra.
A pihenő után folytatta sokpasszos, összeszedett játékát az ELTE. Egy szép támadásnak köszönhetően rúgták be a meccs első igazi gólját. (0-3) Ekkor váltottunk vészkapus játékmódra. Labdavesztésünkkor ezt ki is használta ellenfelünk, az üres kapuba könnyedén találtak be, (0-4) amit a következő percben meg is tudtak ismételni. (0-5) A szépítésre szinte a félidő végéig kellett várni, Millei Bálint és Kollár Péter közös játékából utóbbi talált be a 39. percben. (1-5) Ezzel az eredménnyel zárult a mérkőzés.
Szőke Ádám a következőképpen foglalta össze a meccset:

„Ellenfelünk zárt védekezését hiába sikerült több esetben feltörni, legalább 3 meccsre való helyzetet hibáztunk el, amelyekből eddig meccseket nyertünk. Az első két szerencsétlenül megpattanó gól után is mentünk, nekünk voltak lehetőségeink, de minden elakadt a kapusban. Változtatnunk kell az alapokon, vagy nagy gondok lehetnek idén.”

A következő meccset a mindenszentek miatt két hét múlva, azaz november 8-án játsszuk. Tihanyba utazunk majd, ahol 19:30-tól lehet nekünk szurkolni. Hajrá Kanizsa!

Borítókép: Szakony Attila