Sok kimaradt helyzet, de győzelem a REAC-SISE ellen

Sok kimaradt helyzet, de győzelem a REAC-SISE ellen

2020, március 10. Off By Dominik Zsolt

Hétfőn este a második fordulóval folytatódott az NBII-es futsal bajnokság rájátszása. Csapatunk csömöri túrára volt hivatalos a házigazda REAC-SISE ellen. Egy kevés izgalmat és gólt hozó első félidő után, a másodikban sikerült felőrölni a hazaiak ellenállását és 7-4 arányban nyertünk a sárga-kékek ellen.

Foghíjas keret indult útnak Nagykanizsáról, Bagó Gábornak többek között Szakmeiszter Ádámot, Koronczai Patrikot és Csavari Benjámint is nélkülöznie kellett, valamint Losonczy Mátét is, aki a meccs napján belázasodott.

Az odaút során is akadtak problémák, a csapatot szállító busz minden előjel nélkül megállt a csapat alatt, de végül kis unszolásra folytatta útját Csömörre, ahol már a tiszta kékben játszó REAC várta csapatunkat.
Az első félidő sok helyzettel és nagy kanizsai mezőnyfölénnyel zajlott, amire látszólag készültek is a “pestiek”, akik a sok általunk kihagyott ziccert egy tökéletesen kivitelezett kontrával “háláltak” meg, ezzel megszerezve a vezetést. (0-1)
Itt érezhetően sebességet próbált váltani a Bagó legénység, de inkább kapkodásba csapott át néha. Simon Martin nagyszerű védéseinek köszönhetően továbbra is megvolt minden esély arra, hogy még a szünet előtt egyenlítsünk, ami Kollár Péter góljával végül összejött. (1-1)

A második félidőben már egy sokkal határozottabb kanizsai csapat futott ki a pályára és rögtön az első percben Bogyó Károly találatával megszereztük a vezetést. (2-1)
Nem sokáig örülhettünk, a REAC három perccel később válaszolt (2-2), majd még abban a percben vezetést is szerzett (2-3).
Ezt mi sem hagytuk annyiban, és egy percen belül jött a válasz Bogyó Károlytól (3-3), majd pár perccel később Horváth Elemér is betalált (4-3).
Nyolc perccel a vége előtt a hazaiak még ránk ijesztettek, amikor ismét egyenlítettek, de ezzel el is lőtték az összes “puskaporukat” (4-4).
Szakmeiszter János is betalált (5-4), aztán Kollár Péter duplázott (6-4), majd megszerezte a mesterhármast Bogyó Károly is, aki így már egymaga vezeti az NBII góllövőlistáját (7-4).

Győzelmünkkel csapatunk ismét a második helyről várja a folytatást és a soron következő ELTE-BEAC elleni küzdelmet március 16-án este nyolc órától.

REAC-SISE – Nagykanizsai Futsal Club
NBII. Rájátszás, Felső-ház 2. forduló
Csömör, Csömöri Sportcsarnok
Nézőszám: 20 fő
(1-1) 4-7
G: Győrfi, Kolder 2, Szántovszki, illetve Kollár 2, Bogyó 3, Szakmeiszter J., Horváth