Parádés győzelem a Szigetszentmiklós ellen

Parádés győzelem a Szigetszentmiklós ellen

2021, október 13. Off By Lendvai Bia

Gólzáporos mérkőzésnek lehettek szemtanúi a szurkolók hétfőn a Nagykanizsa-Szigetszentmiklós mérkőzésen. Egy pillanatig sem unatkozhattak a futsal szerelmesei, támadások és védekezések tömkelege jellemezte a 2×20 percet.

Jó irammal vette kezdetét a mérkőzés. A csapatok folyamatosan keresték a réseket, hol vehetik be az ellenfél kapuját. A 2. percben Kollár Péter szerezte meg a labdát, ő Budai Lajost tudta megjátszani, aki be is vágta a játékszert a hálóba. (1-0) A Szigetszentmiklós azonnal szeretett volna válaszolni, azonban támadásait rendre védte Szakmeiszter Ádám. Az 5. percben Fujsz Richárdhoz került a labda, aki védhetetlen bombagóljával növelte az előnyt. (2-0) A 7. percben egy lepattanó labdából szépített az ellenfél (2-1), 20 másodperccel később azonban Millei Bálint is beköszönt. (3-1) A 8. percben Millei Bálint duplázott, így 4-1-re nőtt az állás. A 9. percben ismét lepattanóból tudta megszerezni a mérkőzés 6. gólját ellenfelünk (4-2) Az izgalmak továbbra sem hagytak alább, folyamatos volt a támadás mindkét térfélen. A 13. percben végül Kollár Péter szép egyéni megoldását tudta értékesíteni (5-2) A 17. percben szerezte meg csapatunk 6. fault-pontját, a büntetőt azonban ellenfelünk kihagyta. A félidőben az eredmény már nem változott.

A második 20 perc első találatát a Szigetszentmiklós szerezte a 23. percben (5-3) Ezt követően folyamatosan próbálták a csapatok bevenni egymás hálóját, ám vagy a kapus kezébe, vagy a kapu mellé érkeztek meg a labdák. A 31. percben vetett véget ennek a sorozatnak Takács Dávid Attila, gólt szerzett ő is (6-3) A 33. percben egy támadásunknál szabálytalanság történt, büntetőt ítélt nekünk a játékvezető. A rúgást Szakmeiszter Ádám vállalta el, aki gólra is tudta váltani azt. (7-3) A 35. percben a Szigetszentmiklós indult meg a kapunk felé, azonban Szakmeiszter Ádám jól jött ki kapujából. A labdát egészen a másik térfél végéig hozta, ahol lepasszolta Kollár Péternek, aki a kapus mögé helyezve megszerezte dupláját. (8-3) A 39. percben nagyon nemes cselekedetnek lehettek tanúi a szurkolók. Millei Bálint bravúrosan cselezte az ellenfél több játékosát, egyedül hozta el a labdát. Segítségére sietett volna Jagarics Martin, így Bálint az üres kapu előtt fél méterrel lepasszolt neki, átadva ezáltal a gólszerzés lehetőségét. (9-3) Ekkorra már többször jött ki kapujából az ellenfél hálóőre is. Lövésüknél Szakmeiszter Ádám el tudta kapni a labdát, aki könnyedén repítette át az üres kapuba azt. (10-3) Az utolsó pillanatban is üresen állt a másik kapu,amikor Millei Bálint szerelte le a fehérmezeseket, megindulását állva nézte a mezőny. (11-3)
A győzelemnek köszönhetően a tabella 5. helyére ugrottunk egy meccs hátránnyal. A következő mérkőzés október 18-án lesz Dunaújvárosban. Szurkolunk akkor is! Hajrá Kanizsa!
Borítókép: Szakony Attila