Nyilvános a 2017/2018-as szezon versenykiírása

2017, május 30. Off By admin

Az MLSZ székházában csapatvezetői értekezlet tartottak, ahol a jövő évi futsal versenykiírások, és a sportág jövője volt a téma. 

Első körben Mersich Péter ismertette a jövő évi bajnokságok lebonyolítását, ahol igen nagy változások lesznek.
A férfi NBI-ben új rendszer lesz. Az alapszakaszt követően két ötös csoport lesz, ami után a csoportok azonos helyén végző csapatok két győztes meccsig tartó párharccal döntik el a sorrendet, kivéve a két csoport első, ahol három győzelmet kell elérni a bajnoki címért.

Nagy változás történt a másodosztályban is, hiszen leszűkítették a mezőnyt 24 csapatra, ahol keleti és nyugati csoport lesz, 12-12 csapattal. Nyugatról mindössze 1 csapat lesz a Pécs személyében, míg igazi keleti csapat 5-6 lesz, a többi meg Budapest és környéki. Az elmúlt években sok vita volt, hogy kik kerülnek keletre, vállalva a több utazást, ezért úgy döntött a szövetség, hogy sorsolással dönti el. Ami még lényeges, hogy a másodosztályú kluboknak is kötelező utánpótlás csapatot indítani az országos bajnokságban.

A jövő évben lesz először harmadosztály, amelyet három régióra osztanak. Kelet, nyugat, és közép csoport, területi elv alapján. A lebonyolítás függ a nevezők számától, de ami biztos, hogy a keleti és nyugati csoportból egy-egy alakulat jut fel, míg középről kettő, mivel itt várható a legnagyobb létszám.

A magyar kupában az elmúlt évekkel szemben, már nem csak az NBI-es csapatoknak kötelező a részvétel, hanem a másodosztályúaknak is.

A hölgyeknél jövőre az NBI-ben 8 csapat szerepel, ahol három körös lesz az alapszakasz. Ami a másodosztályt illeti, amennyiben 12 csapat vagy annál kevesebb csapat nevez, akkor egy csoportos lesz a másodosztályú női bajnokság. Szintén kötelező lesz mind a két osztály csapatinak a kuparészvétel.

Ami még említésre méltó, hogy több utánpótlás bajnokság átkerül a megyei igazgatóságokhoz, mint például a fiú II. osztályú U17 és U20, illetve több lány bajnokság.

A második felvonásban Dr. Drucskó Zoltán ismertette a nemzetközi szövetségben történt változásokat, például, hogy a jövő évi EB-t követően már csak négyévente kerül megrendezésre a kontinens torna. Az UEFA kiír női EB-t is, ahol felvetődött a kérdés, hogy így mi lesz a női válogatott sorsa, hiszen közel egy éve szünetel a női válogatott. Az Elnök Úr reflektált, és közölte, hogy a cél az újraindítása, és kijutni a kontinens viadalra.

A hivatalos versenykiírást a BAJNOKSÁG menüpontban találod! #kanizsafutsal

Forrás: futsalhungary.hu