Nehezen adtuk a három pontot

Nehezen adtuk a három pontot

2019, november 30. Off By Lendvai Bia

Tüzes hangulatú mérkőzésnek lehettek tanúi azok, akik ellátogattak a TFSE elleni meccsünkre. A tabella elsők ellen nagyot küzdöttünk, nem hagytuk magunkat. A három pontot mégis a pestiek vitték, de emelt fővel viseljük a vereséget.

Hajszálon múlt, hogy csapatunk véget vethessen a rossz szériának. A TFSE kemény ellenfélnek bizonyult, de felvettük a kesztyűt. Jó iramban kezdett mindkét csapat, már az első pillanatokban meg voltak az első próbálkozások mindkét térfélen. A Bagó-legénység jobban hajtott, így a 3. percben Bogyó Károly góljával megszereztük a vezetést. (1-0)
Nem telt el eseménytelenül az ezt követő időszak sem, egy perccel később 6 méterről kapott büntetőrúgást ellenfelünk, azonban sikeresen védekeztünk a kicsit sem veszélytelen helyzettel szemben. Ez a siker is hozzájárulhatott, hogy csapatunk szép helyzeteket alakított ki, azonban egyiket sem tudtuk érvényesíteni. A TFSE válasza a 14. percben érkezett, Csernai lövésével a legkisebb rést találta meg, melyet nem tudott hárítani Szakmeiszter Ádám. (1-1)
A fennmaradó időben is sok izgalmat élhettek át a játékosok és a nézők is, hiszen folyamatos támadás és védekezés váltakozott mindkét csapat részéről. A 18. percben ismét büntetőrúgást kaptak a kék-fehérek, ezúttal 8 méterről, de gyorsan megszereztük tőlük a labdát. Az indítás azonban hosszúnak bizonyult, így az ellenfél kapusához került.
A pihenőt követően sem változott a csapatok aktivitása, igazi rangadóhoz méltó küzdelmet láthatott a közönség. A vezetést ismét mi szereztük meg a 29. percben, Szakmeiszter János talált be ellenfelünk kapujába. (2-1) A pestieket azonban ez nem törte meg, két perccel később ismét egyenlítettek. (2-2)
A feszültséget vágni lehetett volna a sportcsarnokban, hiszen mindkét együttes hajtott a győzelemre. Ekkor kért időt Bagó Gábor, mely után kicsit nyugodtabban próbáltunk játszani, azonban egy eladott labdából ellenfelünk tudott találatot szerezni a 34. percben. (2-3)
Az egyenlítésre több kísérletet is tettünk, azonban sajnos az idő letelt. Csapatunk bár vereséget szenvedett, elismerésül hatalmas tapsot kapott a szurkolóktól, akik végig hasonló mentalitással biztattak.

A mérkőzésről Koronczai Patrikot kérdeztük. Mit gondolsz a TFSE elleni meccsről?
– Úgy érzem a csütörtöki beszélgetés jót tett a csapatnak, mindenki átgondolta, hogy mi az, ami miatt az elmúlt 2-3 hétben nem úgy ment a csapatnak, ahogy azt szerettük volna és ez látszott is a mostani mérkőzésünkön. Mindenki kitette a szívét a pályára és újra egymásért és a szurkolókért játszottunk. Sajnálom, hogy végül ez nem volt elég 1 pont megszerzéséhez sem, megérdemelte volna a csapat. Kevés hibával játszottunk, de sajnos a meglévő lehetőségekből nem tudtunk többet értékesíteni és ez egy ilyen kvalitású csapat ellen megbosszulja magát.

A sérülésedből felépülve hazai mérkőzésen most léptél először pályára. Hiányzott?
– Nagyon örülök, hogy újra ott lehettem a pályán hazai környezetben. Nagyon hiányzott már ez a hangulat és köszönjük a szurkolóknak, hogy ismét így biztatták a csapatot, ők adják azt a plusz erőt, hogy sose adjuk fel a pályán! Nélkülük biztosan nem tartanánk most itt és ők is ugyanolyan fontos részei a csapatnak, mint a játékosok, az edző, vagy a vezetőség.

Mit vársz a jövő heti mérkőzéstől?
– A Haladás elleni mérkőzésről csak annyit mondanék, hogyha így megyünk ki ott is a pályára, ugyanezzel a hozzáállással, akkor biztosan megtörik ez a rossz sorozatunk és elhozzuk 3 pontot Szombathelyről.

Csapatunk legközelebb december 6-án, pénteken játszik Szombathelyen a Haladás ellen 19:30-kor. A mérkőzésre szurkolói busz indul, melyre ITT LEHET JELENTKEZNI. Hajrá Kanizsa!