Nagyarányú győzelem a Pécs ellen

Nagyarányú győzelem a Pécs ellen

2021, április 14. Off By Lendvai Bia

Bár a mérkőzés első perceiben a baranyaiak irányították jobban a játékot, 5 perc után és a félidőt követően is megtáltosodott csapatunk. Ezt a végeredmény is jól mutatja: Nagykanizsa-Pécs 9-2.

Hónapok óta csapatunk szerezte az első gólokat a meccseken, ez a tendencia most megváltozott. Az 4. percben a Pécs bravúros szögletből szerzett bombagóllal kezdte meg a találatok gyűjtését. (0-1) Az egyenlítés 3 perccel később érkezett. Dömötörfy Bálint passzából Fujsz Richárd lőtt kapura. A labda végül ellenfelünk védőjéről pattant be. (1-1) A vezetést a 11. percben vettük át. Szakmeiszter János bravúrosan fordult le védőjéről, passzát Bagó Bálint tudta érvényesíteni. (2-1) A félidőben még egy találatot szereztünk. Egy szemfüles és erőszakos labdaszerzést követően Józsa Ádám gurította az üres kapuba a labdát. (3-1)
Mindkét csapat számára fontos volt a győzelem, így nem meglepő, hogy nagy fordulatszámon pörögtek a játékosok. A második félidő kezdetén szinte azonnal növeltük előnyüket. A 21. percben Horváth Elemér és Szakmeiszter János játszottak össze, amiből eredményesek is voltunk, így lett 4-1 az eredmény. A 23. percben Szakmeiszter Ádám dobását Szakmeiszter János tudta levenni és tovább passzolni Bogyó Károlynak, aki ezzel megszerezte 5. találatunkat. (5-1) Egy perccel később Bogyó Károly saját térfélről indulva volt eredményes, duplázott ezen a meccsen is. (6-1) Nem sokkal később szépített a Pécs (6-2), ám Fujsz Richárd ismét ötre növelte az előnyt, óriási gólt lőtt a kapu felső sarkába. (7-2) A 30. percben Csavari Benjámin is beállt a góllövők sorába, egy cselt követően jól választotta meg a rövid sarkot. (8-2) 2 perccel a lefújás előtt Józsa Ádám is megszerezte a dupláját, így végül 9-2 lett a mérkőzés végeredménye.
A mérkőzésről Szőke Ádámot kérdeztük.
„Azt gondolom, amikor mindenki próbál egy irányba húzni, akkor ilyen eredményeket tudunk elérni! Vannak sérültjeink, eltiltottunk is, de bebizonyítottuk, hogy már a fiatalok is fel tudnak nőni a feladathoz ilyen helyzetben is. Várjuk a következő meccseket!
Jövő héten két mérkőzés is vár ránk. 19-én a 5 stars – Érdi VSE otthonába utazunk, 22-én pedig az elmaradt Hidegkúti SC elleni meccset pótoljuk.. Hajrá Kanizsa!