Nagy Tamás távozik – interjú

Nagy Tamás távozik – interjú

2019, augusztus 1. Off By Dominik Zsolt

Több, mint két év után távozik Nagy Tamás, aki tagja volt az NBIII-at nyert bajnok csapatnak és rengeteg emlékezetes mérkőzés főszereplőjeként szerzett felejthetetlen pillanatokat a kanizsai szurkolóknak.

Nehéz döntés volt?
– Természetesen, sokat vívódtam rajta és nehéz döntés volt, de most első a feleségem és a születendő gyermekünk, Olivér. Muszáj volt meghoznom ezt a döntést hiszen a munkahelyem mellett nagypályán is focizom, illetve edzősködöm is az utánpótlásban, és a futsal már nem fér bele a család mellett. Nem is úgy fogalmaznék hogy befejezem, inkább egy darabig felfüggesztem, ha a későbbiekben szükség lesz majd rám, természetesen örömmel jövök és segítek majd.

Két év, 35 meccs és 47 gól után távozol a csapattól. Elégedetten tekintesz vissza?
– Mint a csapat nagy részének, két éve nekem is teljesen új volt ez a sportág. Izgatottan kezdtünk bele, összeszokott társaság volt, hiszen előtte már kispályáztunk együtt rendszeresen teremtornákon. Célként a dobogót tűztük ki és sokak meglepetésére simán megnyertük az NBIII-at. Sajnos bokaszalag szakadás miatt nyolc meccset ki kellett hagynom. Az NBII-es pontvadászat már sokkal erősebbnek ígérkezett, ami be is igazolódott a végére. De a célt így is teljesítettük úgy érzem. Talán kicsi hiányérzet maradt bennünk és a szurkolókban is.

Fotó: Szakony Attila

Sok meccsen játszottál, mire emlékszel vissza a legszívesebben?
– Legszívesebben a Haladás elleni itthoni bajnokira emlékszem vissza, amikor eldőlt, hogy feljutunk, bajnokok vagyunk az NBIII-ban. Illetve az idei Érd elleni idegenbeli meccsünkre is, ahol a szurkolóink óriási buzdítással hajtottak bele minket a győzelembe. Itthon se előtte, se azóta sem láttam még ilyet futsal meccsen.

A futsal mellett nagypályán is játszol. Ott is tervezel váltani?
– Bár volt megkeresésem máshonnan is, jól érzem magam a jelenlegi együttesemben, és az utazás miatt sem vágtam bele most más kalandba. Úgyhogy idén marad minden a régiben, már ami a labdarúgást illeti.

Szerinted milyen jövője van a futsalnak Nagykanizsán?
– Ha a város kicsit jobban a csapat mellé állna, ahogyan azt a nagypályás klubbal teszik, akkor nem elérhetetlen az NBI sem 2-3 éven belül. Szurkolóink egyedülállóak az országban, nézőszámot illetően toronymagasan megnyertük a másodosztályt. Ha megépülne a sportcsarnok, úgy gondolom még jobban tudna fejlődni ez a sportág, és még több embert vonzana Nagykanizsán.

“Természetesen én is szurkolója leszek a csapatnak!”
Fotó: Szakony Attila

Mekkora pluszt adott a teltház és a nagyszerű hangulat hazai pályán?
– Mindig remek volt hazai pályán játszani, ez nem is kérdés. Furcsa is volt idegenben 50 néző előtt játszani. Szurkolóink fantasztikusak és egyedülállóak az országban, és ők is megérdemelnének egy új sportcsarnokot…

Az egyik legjobb meccsed a Győri ETO elleni hazai bajnoki volt. Egyetértesz?
– Felejthetetlen élmény volt az a mérkőzés! Végül simán, 9-5 re nyertünk és azon a meccsen négy gólt rúgtam három gólpassz mellett. Az NFC történetének legnagyobb győzelme volt szerintem. A válogatottakkal telerakott ETO-t úgy mostuk le, hogy a végén ők is csak annyit tudtak mondani: “ezt megérdemeltétek, de nagyon.”

10-es mez, 35 mérkőzés, 47 gól
Fotó: Kiss Florentin

Végezetül mit üzensz a szurkolóknak?
– Tartsanak ki a klub mellett! Nélkülük mit sem érne az egész. Továbbra is ugyanígy buzdítsák a csapatot, akik remélem idén is meghálálják majd. Természetesen én is szurkolója leszek a csapatnak! Amikor csak tudok elmegyek majd a picivel és megmutatom neki is, hogy az apja milyen hangulatban focizott…

És egyszer majd Olivér is teltház előtt játszik majd futsal meccset Kanizsán?
– Lehetséges, mindenesetre apa megpróbálja a futball irányába terelni, de a végső döntés az övé…

Köszönünk mindemt Nagy “Tüme” Tamás!