Nagy izgalmak, tisztes helytállás, de vereség a TFSE ellen

Nagy izgalmak, tisztes helytállás, de vereség a TFSE ellen

2020, március 4. Off By Lendvai Bia

Elkezdődött az NBII rájátszása. A Felső-házban az első fordulóban az alapszakasz győztes TFSE-t fogadtuk a Zsigmondy Sportcsarnokban.
Igazi rangadónak ígérkezett, és a helyszínen szurkolók tapasztalhatták is, hogy egy végig kiélezett, sok izgalmat hozó találkozón végül egy góllal a vendégek bizonyultak jobbnak.

Csapatunk teljes pirosban, a TFSE pedig sárga mezben lépett pályára ezen az estén. Már a bemelegítésnél látszott, hogy komoly összecsapás lesz ez, erre lehetett következtetni abból is, hogy 20-25 perccel a kezdés előtt megtelt a sportcsarnok! Alig kortyoltak bele az ajándék sörbe sokan, már vezetett is TFSE egy kapu előtti kavarodást kihasználva (0-1)
Ezt követően csapatunk is rendezte a sorokat, a lelátóról zúgott a “Hajrá Kanizsa!” Közben magabiztosan tartottuk a labdát az ellenfél térfelén.
Ennek ellenére az eladott labdákból a budapestiek próbáltak újabb előnyt kovácsolni. A 12. percben Koronczai Patrik a kapunk előtt bravúrosan szerelt, ennek köszönhetően úsztunk meg egy esetleges újabb találatot. Két perccel később azonban nem voltunk ennyire szerencsések. Egy kétségesnek mondható játékvezetői ítéletet követően ellenfelünk kettőre növelte a gólkülönbséget. (0-2)
Csapatunk nem csüggedt, folyamatosan kereste a rést a pajzson. Kitartásunknak köszönhetően Bogyó Károly a 18. percben tudott szépíteni, (1-2) a félidő utolsó minutumában pedig Kollár Péter akasztotta be az egyenlítő gólt. (2-2)

Fotó: Gergely Szilárd

A második 20 perc első pillanataiban veszélyes támadást indítottak ellenünk a jól felkészült TFSE-játékosok, azonban Szakmeiszter Ádám jól jött ki kapujából, így sikeresen hárította a lövést. Válaszként Kollár Péter indult meg a vendégek hálója felé, de csak a kapufát sikerült eltalálnia. A nagy tempójú játékban sorra jöttek a helyzetek, végül a 26. percben a tesisek szerezték meg ismét a vezetést. (2-3)
Bagó Gábor időkérését követően többször sikerült eljutnunk ellenfelünk kapujáig. A sorozatos próbálkozásokból a 30. percben egalizált ismét Bogyó Károly. (3-3)
Már-már úgy tűnt, hogy a végig kiegyenlített mérkőzés döntetlennel fejeződik be, de 4 perccel a lefújás előtt egy védelmi hibát kihasználva megszerezte a döntő találatot a TFSE. (3-4)

Fotó: Gergely Szilárd

Szurkolóink vastapssal jutalmazták mindkét csapatot a meccs végén, amiért ellenfelünk is külön köszönetét fejezte ki.

A vereséggel visszacsúsztunk a tabella negyedik helyére, azonban továbbra is esélyesek vagyunk a dobogóra. Legközelebb március 9-én idegenben játszik csapatunk, a jelenleg utolsó helyen álló REAC-SISE otthonába látogatunk.

Hajrá Nagykanizsa!