Mindkét csapatunk 7. lett a bajnokság végén

Mindkét csapatunk 7. lett a bajnokság végén

2021, június 9. Off By Lendvai Bia

Mind utánpótlás, mind felnőtt csapatunk számára véget ért a 2020/21-es futsalbajnokság. Csapataink egységesen a 7. helyen végeztek a tabellán.

A Nagykanizsai Futsal Club utánpótlás csapata nagyot futott a szezonban. Hatalmasat küzdöttünk az ezüstérmes Airnergy ellen, ahol 9-10-re kaptunk ki végül, de nem hagytuk magunkat, sokat tanultunk belőle. Több kemény meccset nyertünk, az évad legutolsó összecsapásán például 12-5-re fölényeskedtünk a REAC SISE felett. A bajnokságról Szőke Ádámot kérdeztük.
„Vegyes szezon van mögöttünk. Voltak meccseink, ahol teljes kerettel elérhettünk volna jobb eredményeket is, illetve volt ahol elég foghíjasan tudtunk nekimenni a meccsnek és mégis jó eredményt értünk el. Összességében minden bajnokin lázban égtek a srácok és a lényeg ez volt, örömmel jöttek, ami fontos.”
– Volt olyan meccs, amire kifejezetten büszke vagy?
„Különösen nagy eredmény a Kelen elleni oda-vissza győztes meccsek, illetve a Pécs elleni idegenbeli győzelem, a srácok tudják miért.”
– Mi az, amin esetleg javítani kell jövőre? Volt mit tanulni idén?
„Szezon elején, meg úgy egész évben a támadójátékkal különösebb gond nem volt, itt hozzáteszem Millei Bálintot, aki gólkirály lett, következő szezonban mindenképp szeretnénk, ha kipróbálná magát a felnőtt keret tagjaként. A védekezésünket viszont folyamatosan próbáltuk javítani, amire nem egy, hanem több év szükséges, így ezt jövőre is egy fajta célként tűzzük ki. Szeretnénk emellett még több fiatallal megszerettetni ezt a sportot, hiszen lehet látni, hogy a felnőtt kerethez is oda lehet kerülni.”

Felnőtt csapatunk hétfőn a Budapesti Atlétikai Klub otthonába utazott. A mérkőzést jól kezdtük, a 6. percben Bogyó Károly lőtte az első gólt. (0-1)A 14. percig kellett várni az újabb találatra, Kollár Péter volt ekkor eredményes. (0-2)  Egy perccel később szépítettek a hazaiak (1-0), majd a félidő utolsó percében Schuller Ferenc találatával ismét kétgólos lett a különbség. (1-3)
A második játékrészben a BAK kezdett jól, a 22. percben sikerült bevenniük a kapunkat. (2-3) Egy perccel később érkezett Szőke Ádám válasza (2-4), ám gólt gól követett (3-4). A 28. percben Józsa Ádám is bejelentkezett (3-5), ám részükről ez volt az utolsó gól. A 31. percben ismét felzárkóztak a kék-feketék, (4-5) majd pár másodperccel később egyenlítettek. (5-5) A mérkőzés a 36. percben dőlt el, amikor a pestiek találtak be. (6-5)

Csapatunk végig vezette az alsó-házi tabellát, így nem volt kérdés, hogy a 7. helyen zárunk. Köszönjük szurkolóinknak a távoli támogatást is! Reméljük szeptemberben újra találkozhatunk!
Hajrá Kanizsa!