Mérföldkőhöz érkezett a Kanizsa Aréna: szerkezetkész lett a sportcsarnok

Mérföldkőhöz érkezett a Kanizsa Aréna: szerkezetkész lett a sportcsarnok

2020, november 25. Off By Dominik Zsolt

A ZÁÉV kivitelezésében épülő sportcsarnok a mobil lelátókkal együtt 3000 ember befogadására lesz alkalmas.

Elérte legmagasabb pontját a Nagykanizsán épülő multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnok, amely közel 15 milliárd forintból épül a ZÁÉV Zrt. kivitelezésében a Modern Városok Program (MVP) keretében – ebből az alkalomból pedig bokrétaünnepséget tartottak a helyszínen.

Elkészült a létesítmény tartószerkezete, falai pedig elérték a legmagasabb magasságot, így megkezdődhet a tetőszerkezet építése.

A sportcsarnok egy több mint 80 ezer négyzetméteres területen, a városközponthoz közeli, önkormányzati tulajdonú ingatlanon valósul meg.

Az aréna a nyitott mobil lelátókkal együtt 3000 néző befogadására lesz alkalmas.

A sportesemények mellett egyéb rendezvények – koncertek, kiállítások, vásárok, városi közösségi rendezvények, kulturális rendezvények – megrendezésére alkalmas infrastruktúrát építenek ki a kivitelezők. Az ilyen rendezvények alkalmával a küzdőtéren további 2000 néző elhelyezése lesz lehetséges.

A helyiek évtizedes álma valósul meg a fejlesztéssel

Balogh László polgármester jelezte: a tavaly decemberben kezdett beruházás kivitelezési ideje 600 nap, így a tervek szerint jövő év őszére el is készül a sportcsarnok. Hivatalos névadót még nem tartottak, de várhatóan Kanizsa Aréna néven kezdi meg majd a működését.

Dormán József, a kivitelező ZÁÉV Zrt. vezérigazgatója elmondta:

az épület szerkezetének legmagasabb pontja 18 méteres, a létesítmény három szinten több mint 12 ezer négyzetméter alapterületű.

Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára a térség országgyűlési képviselőjeként az eseményen arról beszélt, hogy évtizedes álma valósul meg a város és környéke lakóinak azzal, hogy 2015-ben a Modern Városok Program fejlesztései közé bekerülhetett ez a létesítmény.

Különböző funkciók alakíthatók ki a sportcsarnokban

A hétköznapokban a csarnok sportpályáján a csukott mobil lelátók alkalmazásával két darab kézilabdapálya méretű terület alakítható ki. A létesítmény alkalmas a küzdőtér három részre szeparálására is, így három darab kosárlabdapálya méretű terület alakítható ki keresztben.

A szeparációhoz szükséges elkülönített küzdőtér, az elválasztófalak, öltözők, visesblokkok és egyéb kiszolgálóhelyiségek lehetővé teszik, hogy párhuzamosan több tevékenység is végezhető legyen a csarnokban.

Az arénában lehetőség nyílik majd a lakossági és sport célú felhasználás elkülönítésére is.

A kivitelező ZÁÉV Zrt. tavaly decemberben vette át a munkaterületet, a csarnok kivitelezése jelenleg 30 %-os készültségi szintnél tart, a hozzá kapcsolódó utak és parkolóhelyek kivitelezése pedig már 70 %-os készültségen áll.

Forrás: magyarepitok.hu