Megvan az NBIII csoportbeosztása

2017, augusztus 15. Off By Dominik Zsolt

Lassan kezdődnek a küzdelmek a hazai futsal bajnokságokban, az első és másodosztályban már sorsolás is volt. Az idén először indított, regionálisan szervezett harmadosztályban még a csoportbeosztásra vártunk, ami a mai napon hivatalosan is megérkezett.

A magyar futsal hivatalos oldala, a futsalhungary.hu  már tegnap megírta, hogy az NBIII-as bajnokságra országosan 66 csapat jelentkezett. Zala megye Vas, Komárom-Esztergom megyékkel együtt a Győr-Moson-Sopron megyei Labdarúgó Szövetséghez tartozik, ez kvázi a Nyugat-Magyarországi Régió. Itt összesen 7 csapat adta le nevezését, míg például a pesti régióban 17, Budapesten 10, Szabolcsban 13, Csongrádon 8, a hevesi régióban 6, a tolnaiban 5 egyesület verseng a bajnoki címért, és a feljutásért.
Esetünkben a 7 csapat 3 fordulós bajnoki rendszerben kezdi meg a szereplését október vége felé, ez azt jelenti, hogy egy-egy csapat háromszor mérkőzik meg az ellenfelekkel. No de nézzük kikkel kell meccselnie csapatunknak, és hova kell utazni:
Kőszegi Futball Club: alapvetően nagypályás labdarúgók alkotják a gárdát, akik a felészülés részeként tekintenek a futsalra.

 

 


– Wunderbar Pázmándfalu KSE: a Győrtől nem messze található Pázmándfalu csapata szintén a nagypályás foci melletti sportolásként tekint a futsalra

 

 

– Barátok Győri Futsal Club SE: a győrújbaráti legénység éveken keresztül szerepelt a futsal NBII-ben, ahonnan az előző szezon végén estek ki.

 

 


Csornai SE: szintén egy nagypályázó, de ettől az idénytől a futsalban is szereplő csapat a csornai

 

 


– KSE Győrladamér: a győrladaméri csapat két éve szerepelt utoljára a honi futsal bajnokságban, akkor 13., tehát utolsó helyen zárták a pontvadászatot az NBII. Nyugati csoportjában

 

 

 


– Swietelsky Haladás VSE II.: kétségkívül a legismertebb gárda a bajnokságban. A szombathelyi egyesület második csapatáról a Vas Népe augusztus 15-i száma ezt írta: “a második számú együttesben főleg a fiatal, saját nevelésű játékosok kapnak majd helyet”. Ehhez még hozzá kell tenni azokat, a tavaly még az elsőosztályban játszó, de a légiósok miatt az NBI-ből kiszoruló játékosokat akik nagy valószínűséggel itt játszanak majd…

 

Szurkoljunk együtt a csapatnak! Hajrá Kanizsa! Hajrá #kanizsafutsal!