Megérdemelt győzelmet szereztünk

Megérdemelt győzelmet szereztünk

2019, október 19. Off By Lendvai Bia

Csapatunk október 18-án, pénteken a Tihanyi FC ellen lépett pályára, ahol nagy küzdelem árán, de végül megérdemelt győzelemmel végeztünk. A félszigetiek mellett egy kisebb kanizsai szurkolócsoport is elkísért bennünket.
Szüksége is volt a biztatásra csapatunknak, ugyanis, bár jó ütemű volt a mérkőzés, az első percekben nem igazán találtuk a helyünket. A zöld-fehérek folyamatosan támadtak, melyeket eleinte szépen tudtunk hárítani, azonban a 4. percben mégis betaláltak Szakmeiszter Ádám kapujába. (0-1)
A meglepetésgólt követően folyamatosan próbáltunk egyenlíteni, de nem volt szerencsénk. Csapatunk küzdött, bár továbbra is kapkodva játszottunk, végül a 16. percben Kollár Péter ügyesen helyezte a labdát és megszerezte az első kanizsai találatot. (1-1)

Kollár Péter a Tihany elleni meccsen

A félidő hátralévő részében is a vezetés megszerzésére koncentráltak a csapatok, ellenfelünk járt sikerrel a 19. percben, így lett 1-2 az állás, majd jött a pihenő.
A szünet jól jött csapatunknak, hiszen szemmel látható volt a két játékrész között a különbség. Már az első pillanatokban jól kezdtünk, olyannyira, hogy a 22. percben Kollár Péter ismét egyenlített (2-2), majd a következő percben előbb Bogyó Károly, (3-2), majd a félpályáig kifutó Szakmeiszter Ádám is bebikázott 1-1 gólt. (4-2)
Nem kellett sokat várni a félszigetiek válaszára sem, a 24. percben ismét találatot szereztek (4-3) ezzel vörös posztót mutatva játékosainknak. A 29. percben ismét Bogyó Károly került helyzetbe, aki az ellenfél kapusa mellett gurította be a labdát a hálóba (5-3), majd Koronczai Patrik is bejelentkezett, így már három góllal vezettünk. (6-3)

Bogyó Károly a Tihany elleni meccsen

A Tihany a 31. perctől taktikát váltott, a vészkapus megoldásban reménykedett, de támadásaikat szépen hárítottuk, sőt, egy eladott labdából Szalai Dániel kovácsolt előnyt a 34. percben. (7-3)
A gólt követően Simon Martin védte a kapunkat. Szinte rögtön egy szabálytalanság miatt az ellenfél 9 méterrel a kapu előtt kapott szabadrúgást, amiből találatot tudtak szerezni. (7-4)
Ezen felbuzdulva az utolsó 5 percben folyamatosan támadták kapunkat, de a védelmünkön nem tudtak kifogni és Simon Martin is mindent hárított. A mezőny egyik legjobbja, Kollár Péter 2 másodperccel a vége előtt tette fel a pontot az i-re, így 8-4-es eredménnyel végeztünk Tihanyban.

Kollár Péter

Kollár Péter:Elég nehéz volt felpörögni úgy, hogy kezdés előtt 30 perccel tudtunk megérkezni. Az első félidőbe látszott is a játékunkon, de a fordulás után tudtunk váltani, aminek nagyon örülök. Az első gólig elég pontatlanul, kapkodva játszottam, a találat után felszabadultabb lett a játékom, így sikerül másodszor is betalálnom. A meccs vége felé ellenfelünk “vészkapus” játékra váltott, ennek köszönhetően sikerült a harmadik találatomat is megszerezni az üres kapuba emelt a labdával. Nagyon örülök a 3 gólnak hiszen eddig nem sikerül sok gólt szereznem.”
Milyennek találtad a Tihanyt idén?
K.P.: „Az ellenfelünk jól felkészült belőlünk, hiszen jól ismernek minket. Sikerült is nekik a vezetést kétszer megszerezni. Fiatal, lendületes játékosok, ez látszott a gyors kontráikon. Sok sikert kívánok nekik a továbbiakban! És szeretném megköszönni a mérkőzésre ellátogató Kanizsa szurkolóknak a biztatást és a meglepetés pizzát! Hajrá Kanizsafutsal!”
Csapatunk számára legközelebb ismét idegenbeli találkozó vár. Október 28-án, hétfőn Pécsett a Lauber Dezső Sportcsarnokban játszunk a PTE ellen.