Megérdemelt győzelem a REAC ellen

Megérdemelt győzelem a REAC ellen

2019, szeptember 3. Off By Lendvai Bia

Csapatunk meggyőző, gólzáporos mérkőzésen győzelemmel kezdte az idei szezont. A közel teltházas csarnokban a szurkolásra ezúttal sem lehetett panasz, a szurkolók fantasztikusak voltak!

A 2019/2020-as NB II Nyugati csoportjának első fordulójában hazai pályán fogadtuk a REAC csapatát, akik 7 játékossal érkeztek Nagykanizsára.
A mérkőzés első percétől kezdve uraltuk a játékot, több helyzetünk is volt, amelyekből a 6. percben Bogyó Károly szerezte meg a vezetést. (1-0)
Ellenfelünk folyamatosan a labdaszerzésre koncentrált a térfelünkön, de a labdakihozatalokba ezúttal nem csúszott hiba. A következő találatot a 12. percben szerezte Horváth Elemér (2-0), azonban a kék-sárgákat ez nem törte meg, sőt a 14. percben szépítettek. (2-1)
Játékosaink ezt követően is bombázták a rákospalotaiak kapuját, a 16. percben Szakmeiszter János (3-1), míg a 18.-ban Bogyó Károly szerzett találatot. (4-1) Így háromgólos előnnyel mentünk pihenni.

Szakmeiszter János a REAC elleni mérkőzésen. Fotó: Gergely Szilárd


A második félidőt is bravúrosan kezdtünk, Bogyó Károly a 22. percben harmadik gólját is megszerezte. (5-1)
A támadásokat ezután sem hagytuk abba, és az újabb gólra sem kellett sokat várni, hiszen Szakmeiszter János a 25. percben talált be az ellenfél hálójába (6-1), két perccel később pedig ismét Horváth Elemér rúgott gólt. (7-1)
Akár ezzel az eredménnyel is befejezhettük volna a mérkőzést, de ellenfelünk a 37. percben szabálytalankodott hat méterre a kaputól. A játékvezető büntetőrúgást ítélt részünkre, melyet Szakmeiszter Ádám végzett el. A REAC kapusának esélye sem volt kivédeni Ádám bombáját, így nem sokkal a vége előtt hét góllal vezettünk. (8-1)
Az utolsó percben egy figyelmetlenség miatt szerezte meg a labdát a REAC, akik egy kontra után találtak be az idő közben beállt Simon Martin kapujába. (8-2)

A mérkőzés után Bagó Gábor értékelt:
„Próbálták betartani a játékosok a megbeszélteket és helyenként remekül, látványosan játszottak. A második félidőben volt inkább hiányérzetem, mert akkor már kevesebb volt a labda nélküli mozgás és az egyéni megoldásokban gondolkodtak. Ennek ellenére próbálták kihozni magukból a maximumot. Összességében azt mondhatom, voltak jó teljesítmények és úgy érzem első mérkőzéshez képest nem játszottunk rosszul. Természetesen van hiányérzetem, de ahhoz, hogy minden passzoljon több edzés kellene és még többet kellene dolgozni, de a behatároltak a lehetőségeink egyenlőre, szóval ahhoz képest jó volt ez a teljesítmény.”

Hangosan zengett a Zsigmondy köszönhetően a szurkolóknak. Fotó: Gergely Szilárd

Szurkolótáborunkra ezúttal sem lehetett panasz, ismét remek atmoszférát teremtettek a Zsigmondy Sportcsarnokban. Játékosunk, a tétmeccsen most debütáló Bogyó Károly is elsősorban őket emelte ki a mérkőzést követően:
„Nagyon tetszett a mérkőzés, ilyen szurkolótábor előtt jó volt játszani, remélem a többi meccseinken is ilyen hangulat lesz. A csapatunk kisebb hibákat vétett, de így is magabiztosan nyertünk, ezeket a hibákat a következő meccseken javítjuk! Az ellenfélről annyit mondanék, hogy fiatal srácok alkották őket , gyorsak, mozgékonyak voltak, de felőröltük őket és a végére elfáradtak kicsit.”
Három gólt is rúgtál a szezon első mérkőzésén, hogy érzed magad egyébként nálunk?
B.K.:Jól érzem magam a klubnál. Úgy érzem, mivel több játékossal, László Dáviddal, Horváth Elemérrel, Simon Martinnal, Koronczai Patrikkal és Bagó Gáborral is játszottam együtt korábbi csapataimban, így könnyen beilleszkedtem a csapatba.”

Bogyó Károly a REAC elleni meccsen. Fotó: Gergely Szilárd

Csapatunk megérdemelten nyert tehát az első fordulóban, és rosszabb gólkülönbségünknek köszönhetően a TFSE mögött a második helyről várjuk a folytatást.
Hajrá Nagykanizsa!