“Meg kell mutatnunk, hogy igenis ebben a bajnokságban a helyünk!”

“Meg kell mutatnunk, hogy igenis ebben a bajnokságban a helyünk!”

2019, február 28. Off By Lendvai Bia

Már kevesebb, mint 24 óra választ el attól, hogy megkezdődjön felnőtt csapatunk számára az Alsó-házi rájátszás. Új fejezet nyílik meg előttünk. A hozott 7 pontunk előnyt jelenthet, de tartanunk is kell ezt a fölényt. Vezetőedzőnk, Bagó Gábor szerint nem lesz könnyű dolgunk, mivel minden csapat erősödött. Elmondása szerint az Újpest teamje kicsit kilóghat a bajnokságból, ettől függetlenül senkit sem szabad leírnunk.

“A rájátszás nagyon kemény menet lesz, mert mindegyik csapat jövőre is az NBII-es bajnokságban akar szerepelni. Ha tudjuk hozni a hazai pályán azokat a remek eredményeket, amiket eddig elértünk, és idegenben tudunk 1-2 meglepetést okozni, akkor nem lehet problémánk. Illetve bízom benne, hogy a sérülések elkerülnek minket, hiszen ennek is fontos szerepe lesz a küzdelmekben. Itt már tényleg “élet-halál” harc lesz minden egyes mérkőzés és nincs mese, meg kell mutatnunk, hogy igenis ebben a bajnokságban a helyünk! Felesleges az alapszakaszra visszatekinteni, hogy mit rontottunk el vagy éppen milyen szép sikereket arattunk, ez már a múlt. Új bajnokság kezdődik ahol nem lehet mellébeszélni, hanem bizonyítani kell a pályán és minél több pontot gyűjteni. Aki hullámvölgybe kerül, az könnyen kieshet. 10 mérkőzés van hátra, amin minél előbb szeretnénk bebiztosítani az NBII-es tagságunkat.”

Pénteken a Csömöri Sportcsarnokban kezdünk a REAC ellen, akikkel szemben, mint ahogy arról már korábban beszámoltunk, 1-1 az állásunk. A rákospalotaiak az alapszakaszban a 10-dik helyen végeztek 22 ponttal, de ennek itt már nincs jelentősége. Sőt, a tavasz folyamán többször is meglepték ellenfeleiket. Nekünk sem lesz könnyű helyzetünk, hiszen több akadály is jellemezni fogja edzőnk szerint a rájátszás első összecsapását:

“A REAC a szokatlan 18:30-as kezdésre tette a mérkőzést. Sajnos 1-2 játékos nem tud velünk tartani munkahelyi elfoglaltság miatt, illetve sérültjeink is vannak. Így is bízom benne, hogy a játékosok is átérzik a mérkőzés súlyát és csak azért is el akarják hozni a 3 pontot.”

Bízzunk csapatunk sikerében és szurkoljunk együtt március első napján is! Hajrá Nagykanizsa!!!