Legyőztük a Magyar Kupa döntős Érdet

Legyőztük a Magyar Kupa döntős Érdet

2020, február 15. Off By Lendvai Bia

Nagy volt a tétje az alapszakasz utolsó meccsének számunkra, hiszen ezen múlt, hogy második vagy harmadik helyen zárunk. Nem volt könnyű helyzetben csapatunk, hiszen az Érdnek is fontos lett volna a győzelem. A Magyar Kupa döntős csapat ellen kiélezett mérkőzést játszottunk.

Az első pillanattól kezdve gyors iramú mérkőzésnek lehettek tanúi a szurkolók, hiszen mindkét csapat igyekezett megszerezni a vezetést. Játékosaink szépen verték vissza a támadásokat és sokszor szerelték le az ellenfelet. A megszerzett labdákból több kapura lövés is született, azonban csak a kapufát találták el támadóink. Szurkolóinkra ezúttal sem lehetett panasz, minden próbálkozást hangos biztatással jutalmaztak. A zöld-narancsok vezetőedzője a 11. percben kért időt. Talán a taktikai megbeszélésnek is köszönhető, hogy a következő minutumban az Érd megszerezte a vezetést. (0-1)
A Bagó-legénység nem adta fel, próbálkoztunk egyenlíteni, azonban a 18. percben ismét betalált Szakmeiszter Ádám hálójába a Pest megyei brigád. (0-2)
Az érdiek ekkorra már 5 fault-ponttal rendelkeztek, így csak idő kérdése volt, hogy mikor kapják meg a hatodikat. Végül a lefújás előtt 53 másodperccel szabálytalankodtak, így kis büntetőt ítélt meg számunkra Vass István játékvezető. A rúgást Szakmeiszter János vállalta, aki találatot is szerzett. (1-2)

Szakmeiszter János az Érd elleni meccsen
Fotó: Gergely Szilárd

A második félidőben is folytatódott a küzdelem. Ellenfelünk vérszemet kapott, több támadást indított ellenünk, de a védelmünket nem tudták már kijátszani. A megszerzett labdákból továbbra is eleinte csak próbálkoztunk, de Fortuna nem volt velünk. Az egyenlítő gólt végül a 31. percben szerezte meg Bogyó Károly. (2-2)
Már-már úgy tűnt, hogy döntetlennel zárul a mérkőzés, hiszen egyik oldal sem tudott újabb gólt lőni, de a 39. percben jött a változás, Bogyó Károly duplájával megszereztük a vezetést. (3-2)
A döntő találatra sem kellett sokat várnunk, hiszen az utolsó másodpercekben Szakmeiszter János ismét beakasztott egy gólt a jobb alsó sarokba. (4-2)

Szalai Dániel az Érd elleni meccsen
Fotó: Gergely Szilárd

A győzelemmel megelőztük a tabellán az előttünk álló Pécset, így másodikként fejeztük be az alapszakaszt. A rájátszás sorsolása hamarosan lezajlik, az időpontokkal később jelentkezünk.

Hajrá Nagykanizsa!