László Dávid: „Igyekeztem mindig a maximumot nyújtani, remélem tudtam segíteni”

László Dávid: „Igyekeztem mindig a maximumot nyújtani, remélem tudtam segíteni”

2020, augusztus 3. Off By Lendvai Bia

Lassan megtörténik a sorsolás a 2020-2021-es futsalszezonra. Csapatunkhoz új tagok is csatlakoztak, de távozónk is van. László Dávid 2018-tól játszott nagykanizsai színekben nem kis sikerrel. Tavaly azonban egy súlyos sérülést szenvedett, ez is közrejátszott döntésében.

Sajnálattal vettük a hírt, hogy elmész. Mikor és miért döntöttél úgy, hogy abbahagyod a futsalt?
„Legelőször a tavalyi sérülésem után fogalmazódott meg bennem ez a gondolat, amit Bagesznak (Bagó Gábor vezetőedzőnek – a szerk.) jeleztem is már akkor. A szezont még mindenképpen be akartam fejezni, de amikor “lefújták” a bajnokságot, akkor tudtam, hogy valószínű nem lépek többet pályára. Soknak éreztem már ezt a kettős terhelést és utazásokat, hiszen 10 éve csináltam már együtt a futsalt és a nagypályát. Úgy gondolom, hogy a szervezetem jelezte, hogy ez már sok. Így bármennyire is nehéz volt meghoztam ezt a döntést…”

Egyébként a nagypályát is befejezed?
„Nem. Nagypályán folytatom. Most nyáron igazoltunk át több társammal és edzőnkkel együtt Andráshidára az ATE csapatába.”

Kicsit nosztalgiázzunk, hogy kerültél az NFC-hez? Miért szeretted ezt a csapatot?
„A csapat első évben megnyerte az NBIII-t és készültek az NBII-re. Bagesz megkérdezte, hogy pár meccset tudnék-e vállalni. A pár meccsből két év lett. A szurkolóinkat és a szurkolótábort említeném. Játszottam NBI-ben is, de ilyen légkört sehol nem tapasztaltam. Élmény volt kéthetente hazai pályán futsalozni.”

Mire vagy a legbüszkébb a Kanizsán töltött időszakból?
„Az idei alapszakaszban nyújtott teljesítményünkre mindenképpen pozitívan gondolok vissza és sajnálom, hogy felfüggesztették a bajnokságot a rájátszásban…”

Melyik volt a legemlékezetesebb meccsed?
„Nem maradt meg bennem egy konkrét mérkőzés. Igyekeztem mindig 100%-ot nyújtani és legjobb tudásom szerint szerepelni. Remélem, azért tudtam segíteni a csapatnak.”

Több gyönyörű góllal is megörvendeztetted a szurkolókat. Neked volt kedvenced?
„Régebben gólerősebb volt a játékom, hisz egy sorral feljebb szerepeltem, mint az utolsó 2-3 évemben, ezért nem mondhatni, hogy sok gólt szereztem. Különösebb kedvencem nincs, mindegyik gólomnak ugyanúgy örültem.”

Ha az egész pályafutásodat nézzük, mire vagy a legbüszkébb?
„A Göcsej Sk-val való feljutást említeném és a következő évi jó szereplésünket. És lehet, hogy nem olyan nagy dolog, mintha nagypályán történt volna, de nagyon büszke vagyok az egy híján 50 NBI-es meccsemre.”

Mit fogsz csinálni a jövőben?
„Nem áll meg az élet. Továbbra is edzem a ZTE U15-ös csapatát és a Zalaegerszegi USC U13-as csapatát és Bagesszal az egerszegi ovikba is tartunk focis foglalkozásokat. Tehát úgy gondolom, hogy nem fogok unatkozni.”

Dédé, köszönjük szépen, hogy velünk voltál, hiányozni fogsz! De nagyon sok sikert kívánunk a jövőben, a lelátón reméljük találkozunk!