Koronczai Patrik: “Mindenkire nagy szükség lesz a pályán, és a lelátón is”

Koronczai Patrik: “Mindenkire nagy szükség lesz a pályán, és a lelátón is”

2020, február 2. Off By Dominik Zsolt

Ma este csapunk össze a Pécs együttesével, a harmadik fogadja a második helyezettet.
Bár csapatunk – története során először – a felsőházban folytathatja a rájátszást, nem mindegy mennyi pontot vihetünk tovább az alapszakaszból. Többek között ez a lényeges kérdés is eldőlhet este nyolc órától a Zsigmondy Sportcsarnokban. A rangadóval kapcsolatban Koronczai Patrikot kérdeztük.

Valóban sorsdöntő mérkőzés következik?
– Az alapszakasz szempontjából valóban sorsdöntő mérkőzés lesz, hiszen abban az esetben ha győzni tudunk hétfőn, továbbra is él a lehetőség, hogy a tabella második fokán fejezzük be a bajnokság ezen szakaszát. Ha csak a tavalyi évre gondolunk, akkor egy pont hiányzott a felsőházhoz, ezért sem mindegy hányadik helyen hagyjuk abba az alapszakaszt és hány pontot viszünk tovább a rájátszásba.

Min múlhat a győzelem?
– A biztos védekezésen és a helyzetkihasználásom. A Pécs egy jó csapat, az első perctől az utolsóig koncentráltan kell majd játszanunk, ha otthon szeretnénk tartani a három pontot.

Mit jelent ilyen szurkolótábor előtt pályára lépni, ráadásul egy igazi rangadón?
– Mindig különleges érzés hazai környezetben pályára lépni, mivel a szurkolótáborunk mindig olyan hangulatot varázsol a mérkőzések alatt, ami plusz erőt ad a csapatnak, és ez egy ilyen kiélezett meccsen hatványozottan igaz. Mindenkire nagy szükség lesz a pályán és a lelátón is, ezt a meccset csak együtt nyerhetjük meg!

Mivel lennél elégedett a lefújás után?
– Természetesen csakis a három ponttal lennék elégedett, szeretnénk egy jó mérkőzésen legyőzni a riválisunkat és újra örömet szerezni a kilátogató szurkolók és Nagykanizsa számára.

A találkozó 20 órakor kezdődik a nagykanizsai Zsigmondy Sportcsarnokban!