Koronczai Patrik: „Bíztam benne, hogy az alapszakasz szerint hirdetnek eredményt!”

Koronczai Patrik: „Bíztam benne, hogy az alapszakasz szerint hirdetnek eredményt!”

2020, május 19. Off By Lendvai Bia

Az élet minden területére hatással van a koronavírus-járvány, így az érettségizők és a záróvizsgázók is teljesen más szisztéma szerint adnak számot tudásukról. Játékosainkat is érintik ezek az új szabályok.

A témában Koronczai Patrikkal beszélgettünk.

Mi újság Veled, hogy vagy?
„Köszönöm a kérdést nagyon jól vagyok, nekem is hasonlóan nehéz ez az időszak, mint mindenki másnak. Most végeznék Zalaegerszegen a Pécsi Tudományegyetemen, mint gyógytornász. Évközben kollégiumban éltem, de a vírus miatt kiköltöztettek mindenkit, így ezt az időszakot otthon vészelem át Szombathelyen a családommal. Elég sokáig kilátástalan volt, hogy az államvizsgára miként fog sor kerülni, de az elmúlt napokban kaptunk hírt róla hogy május utolsó hete és június közepe között fogják megtartani, így az én napjaim főleg tanulással telnek, gőzerővel készülök, hogy sikeresen vegyem ezt az utolsó akadályt is.

Ehhez sok sikert kívánunk Neked! A sport is azért belefér az idődbe?
„Persze, mellette minden nap jutott idő egy kis edzésre is. Sokáig nem tudtuk, mi lesz a bajnokság kimenetele, hogy fog dönteni az MLSZ, így minden nap eljártam futni és itthon is erősítettem, persze ami itthoni környezetben megoldható. Nagyon hiányzik a futsal, az edzések, a csapattársak, a mérkőzések, a környezet és a szurkolók teremtette remek hangulat.”

Hogy fogadtad az MLSZ döntését?
„Az MLSZ döntését helyénvalónak tartom abból a szemszögből, hogy most az egészség a legfontosabb és hogy vigyázzunk egymásra! Viszont csalódott is vagyok, hogy nem hirdetnek eredményt. Úgy érzem sokat küzdöttünk azért, hogy ott legyünk a dobogó valamelyik fokán és személy szerint én bíztam benne, hogy az alapszakasz szerint hirdetnek majd végeredményt, hiszen az alsó és felsőházi rájátszásban lezajlott 2-3 forduló után is ugyanúgy alakult a tabella állása, mint az alapszakasz lezártakor.”

Említetted, hogy hiányoznak a szurkolók is, üzennél nekik?
„Igen! A szurkolóknak azt üzenném, hogy szerintem a csapat nevében is nyugodtan mondhatom, hogy köszönjük, amit az egész szezon során értünk tettek, hogy ennyien kilátogattak a mérkőzéseinkre, az emlékezetes hangulatot, amit minden alkalommal teremtettek, és hogy akkor is mellettünk álltak, amikor nem úgy alakult a játékunk, ahogy azt mi szerettük volna! Velük együtt kiegészülve vagyunk egy csapat, nélkülük nem jutottunk volna el idáig és nem érhettük volna el ezeket a sikereket! Ez igaz mindenkire, aki a pályán kívül értünk dolgozik és remélem jövőre is hasonló eredményekkel tudjuk viszonozni a szurkolók és a vezetők munkáját!