Kiütéses győzelem a Hidegkút ellen

Kiütéses győzelem a Hidegkút ellen

2019, október 1. Off By Lendvai Bia

Csapatunk ezúttal az NBII újoncát, a Hidegkúti SC csapatát fogadta. A bravúros mérkőzésen nem csak csapatunk, hanem szurkolóink is örülhettek, összesen 14 gólt láthattak az összecsapáson.

Vegyes érzelmekkel vártuk a mérkőzést, hiszen eddig számunkra ismeretlen csapattal kellett pályára lépnünk. Ahogy vezetőedzőnk, Bagó Gábor korábban nyilatkozta, egy masszív csapatra készültünk, akik a várakozásnak megfelelően erős támadásokkal indítottak. A labdát az első percekben sokat birtokolták, nekünk a védekezésre kellett összpontosítanunk. Az eladott labdákat megszerezve mi is megpróbáltuk bevenni az ellenfél kapuját, azonban eleinte pontatlanok voltak próbálkozásaink, de ezeket a 7. percben Szakmeiszter János törte meg, 1-0.

A támadások nem hagytak alább, a 8. percben ellenfelünk szabadrúgást is kapott a kaputól 11 méterre. Szakmeiszter Ádámon azonban nem lehetett kifogni, bravúrosan védett szokásához híven. A következő próbálkozásból végül egy jól eltalált labdával Koronczai Patrik szerzett találatot a 10. percben, így már 2-0 volt az állás. Nem kellett sokat várni a 3. gólra sem, Bogyó Károly pontos lövésének köszönhetően ismét rezgett a Hidegkút hálója. (3-0).

Ellenfelünk nem adta fel, folyamatosan próbáltak ők is gólt szerezni, a 18. percben azonban ismét mi növelhettük találataink számát László Dávid gyönyörű megmozdulásának köszönhetően. (4-0). Az utolsó percben még kettővel nőtt a gólkülönbség, Bogyó Károly (5-0), majd Szakmeiszter János megszerezték második góljukat is a mérkőzésen. 6-0-val mentünk tehát a szünetre.

A második félidőben a Hidegkúti SC vészkapussal játszott. A taktikaváltásnak meg is lett az eredménye, a 23. percben szépítettek. (6-1)
Csapatunkat azonban ez nem rendítette meg, a válasz a 25. percben érkezett, Kollár Péter talált be a hálóba. (7-1)
A vészkapus támadásoknak köszönhetően üresen maradt a vendégek kapuja, így az eladott labdákból könnyen tudtunk gólokat szerezni. A 27. percben előbb Szakmeiszter Ádám (8-1), majd Szakmeiszter János is újabb örömet szerzett a hazai szurkolóknak.(9-1)
Ezt követőn Simon Martin állt be a kapunkba. A 29. percben ellenfelünk kicselezve játékosainkat ismét szépített, 9-2 lett az állás. A folytatásban is reménykedtek hasonló eredményekben, azonban kapusunk szépen védett, nem tudtak rajta kifogni. Helyette Kollár Péter érkezett ismét a 34. percben, akinek köszönhetően 10-2-nél tartottunk. Fujsz Richárd sem tétlenkedett, a 38. percben megszerezte a 11. gólt (11-2), Szalai Dániel pedig a 40. percben tette fel a koronát az esti produkcióra. A játék így 12-2-es eredménnyel végződött.

A meccs után Simon Martint kérdeztük.:
Hogy érzed magad a csapatban és hogy érezted magad a meccsen?
„Jól érzem magam a csapatban nagyon, úgy gondolom a srácok is hamar befogadtak és amiben tudnak segítenek. A Hidegkút elleni meccsen is jól éreztem magam, és legfőképp a győzelemnek örültem! Nagyon jó kis csapattal játszottunk, masszívak is voltak az elején, úgy gondolom lesz pár csapat, akit azért megszorongatnak a bajnokságban. Amit a Bagesz (Bagó Gábor – a szerk.) kért, úgy gondolom teljes mértékben betartottuk, a mérkőzés elejétől a végéig koncentráltan és minél több gólt szerezve kézben tartottuk a mérkőzést!”

Fujsz Richárd először játszott hazai pályán a Kanizsa színeiben. Múlt héten a Győr, ezen a héten a Hidegkúti SC ellen is gólt szerzett. Őt is megkerestük:
F.R.:„Nagyon jól érzem magam a kanizsai csapatban, jó a társaság. Úgy gondolom 1-2 kihagyástól eltekintve teljesen rendben volt a Hidegkút elleni meccs, már az első félidőben sikerült eldöntenünk a mérkőzést, ami mindenképp pozitív. Örülök, hogy mindkét meccsen sikerült gólt szereznem, remélem ezután is sikerülni fog és továbbra is segíteni tudom a csapatot.”

Természetesen vezetőedzőnk, Bagó Gábor is értékelt:
„Úgy gondolom, hogy az ellenfelünk nem volt rossz csapat és az eredmény kicsit túlzó. Ez annak is köszönhető, hogy a Hidegkút csapata mindent feltett egy lapra és nem álltak vissza a saját térfelükre a második félidőben sem, sőt még a vészkapus megoldást választották pluszba. Tudták, hogy első félidőben számukra elment a meccs, viszont ezt úgy fogták fel, hogy gyakorolják az 5 a 4 elleni azaz “vészkapus” játékot, ez számomra nagyon szimpatikus volt tőlük. Ekkora különbségre nem számítottam, de játékosaim az első másodperctől az utolsóig nagyot küzdöttek és helyenként nagyon látványosan játszottak. Örülök neki, hogy egy sok gólos mérkőzésen szép játékkal ajándékoztuk meg a szurkolóinkat. Akik látták a meccset, azok nagyon jól szórakozhattak. “
– A következő hónapban két idegenbeli meccsünk lesz “csupán”, szerinted mennyire befolyásolhatja ez a teljesítményt, hogy úgymond a ritmus megszakad?
B.G.: “Nem jön jól mivel most látom a srácokon, hogy van önbizalmuk és eléggé elkapták a meccsek ritmusát, az előző fordulók bizakodásra adhatnak okot és bízom benne, hogy sokáig kitart a jó formánk és egyre többen fognak jönni majd a mérkőzéseinkre és igazi futball ünnepnapot tudunk a hétfő estékből varázsolni.”
Csapatunk a következő fordulóban pihenős lesz, legközelebb október 11-én, pénteken a Tihanyi Sportcsarnokban játszunk a Tihany ellen! Hajrá Kanizsa!