Kikapott Olaszországtól, kiesett a válogatott

Kikapott Olaszországtól, kiesett a válogatott

2019, október 27. Off By Dominik Zsolt

A magyar futsalválogatott harmadik, utolsó vb-selejtező mérkőzésén 4–1-re kikapott a házigazda Olaszország legjobbjaitól a világbajnoki selejtező 3. fordulójában Eboliban.

A magyar futsalválogatott számára csak a győzelem jelenthette a továbbjutást az utolsó, Olaszország elleni vb-selejtező csoportmérkőzés előtt,míg a házigazdáknak egy döntetlen is elegendő lett volna a továbbjutást jelentő első két hely valamelyikének megkaparintásához.

Turzó József csapata számára azonban nem tartott sokáig a reménykedés, az olaszok az első félidő második felében két gólos előnyre tettek szert.

Fordulást követően a játék rész első fele megint nem hozott gólt, majd a 30. percben Dróth Zoltán volt eredményes, ám az egyenlítés már nem jött össze, az olaszok ugyanis másfél perccel később visszaállították a kétgólos különbséget, végül a 35. percben a második gólját szerző Canal állította be a 4–1-es végeredményt. 

A selejtezősorozat mostani szakaszában nyolc kvartettben küzdenek a válogatottak, s minden négyesből az első két-két helyezett jut a januári elitkörbe, amelynek végén hat válogatott jut ki a jövő őszi litvániai tornára. Magyarország még sohasem szerepelt vb-n.

FUTSAL
Világbajnoki selejtező, Eboli, 3. forduló
Magyarország–Olaszország 1–4
KÉSŐBB
20.30: 
Anglia–Fehéroroszország

A csoport állása: 1. Olaszország 7 pont (11–5), 2. Fehéroroszország 4 (5–3), 3. Magyarország 3 (4–6), 4. Anglia 0 (1 –7)

Forrás: nemzetisport.hu