Kezdődik a KanizsAréna építése

Kezdődik a KanizsAréna építése

2019, december 24. Off By Dominik Zsolt

Kezdődik a multifunkcionális rendezvény- és sportcsarnok építése – aláírta a vállalkozási szerződést az önkormányzat és a beruházást kivitelező cég. A ZÁÉV – a dokumentumban foglaltak szerint – 600 napon belül végez a mintegy 15 milliárd forint értékű projekttel.

A kormány még októberben döntött arról, hogy az eredeti költségvetéshez képest további 6 milliárd forintot biztosít a csarnok építésére. A támogatói okiratot tegnap módosították, ma reggel pedig alá is írta a kivitelezési szerződést az önkormányzat és a ZÁÉV, amely 600 napon belül vállalta a létesítmény átadását.

– Ez egy csaknem 15 milliárdos beruházás. Nagykanizsa álma volt már sok évtizede. Még ifjú koromból emlékszem arra, miként élte meg a sportcsarnok hiányát ez a nagy közösség, amely szurkolásban és a sportok szeretetében is kiváló. Nem véletlenül van jelen nálunk annyiféle extrém sport, kiváló minőségben űzve – fogalmazott Balogh László polgármester.

Az összesen 5000 néző befogadására alkalmas, mobil színpaddal, valamint korszerű fény- és hangtechnikával felszerelt csarnok a Modern Városok Program egy újabb nagyberuházása az ipari park bővítése után, amely elindul.

– Köszönetet kell először is mondani a magyar kormánynak, amiért biztosítja azt a pénzösszeget, amely a sportcsarnok megépítéséhez szükséges, amely szinte teljes felszereltséggel fog elkészülni. Remélhetőleg 2021 végére vagy 2022 elejére a helyi csapatok küzdelmeit már ebben a sportcsarnokban tudjuk nézni – mondta Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő.

A sportcsarnok a keleti városrészben, az egyik bevásárlócentrum melletti kihasználatlan területen épül. A tervek szerint közvetlenül mellette áll majd a szintén állami forrásból finanszírozott velodrom, amely elsősorban kerékpárosoknak biztosíthat lehetőséget edzésre és versenyzésre. A fedett körpálya felépítéséről és annak fenntartásáról, működtetéséről ma dönt a közgyűlés.

Forrás: kanizsaujsag.hu