Itthon maradt a három pont

Itthon maradt a három pont

2020, január 19. Off By Lendvai Bia

Ahogy arról már korábban is beszámoltunk, egy rendkívül izgalmas mérkőzésnek lehettek tanúi az év első meccsére kilátogató szurkolók. A Tihanyi FC ellen nagyobb arányban is nyerhettünk volna, de így is nagy öröm volt a hazaiaknak, hogy győzelemmel indítottuk az évet.

A kezdőrúgástól számítva többet uraltuk a labdát, mint ellenfelünk. Bár jól védekeztek a balatoniak, mégis többször sikerült eljutnunk a kapujukig, gólt azonban nem tudtunk rúgni. A 11. percben Schuller Ferenc volt helyzetben, a tihanyiakat kijátszva megtalálta a rést, a felső léc belsejét találta el, a labda azonban kifelé pattant. A 13. percben szabálytalanul adta haza a labdát ellenfelünk, amiért büntetőt ítélt meg Vass István játékvezető. A fehér-zöld mezesek mindannyian a kapu elé állva várták a rúgást, így csak a sorfalat találtuk el. A tihanyiak ezt követően próbálták bevenni a kanizsai kaput, mindent elkövettek, hogy megszerezhessék a vezetést. Egyik játékosuk szabálytalanságot színlelve esett el a kapu előtt, azonban ezért sárga lapot ítéltek neki a bírók. Az első félidő 0-0-val végződött, így továbbra is háromesélyes volt a mérkőzés.

A második 20 percnek nagyobb lendülettel vágtak neki a csapatok. A 22. percben jött az első gól, a tihanyiak találtak be Szakmeiszter Ádám kapujába. (0-1) A válaszra sem kellett sokat várni, a 24. percben Szalai Dániel játszotta ki a védelmet, így már egyenlítettünk is. (1-1) Folyamatos volt a küzdelem a csapatok részéről, azonban továbbra is többet birtokoltuk a labdát. A 28. percben pedig Bogyó Károly megszerezte a vezetést. (2-1)

Az igazi izgalmak csak ezután következtek, hiszen ellenfelünk hajtott az egyenlítésért. Csapatunk rendkívül jól védekezett, így nem sikerült találatot szereznie a tihanyi alakulatnak. A 36. percben egy támadásuknál Koronczai Patrik volt szabálytalan, amiért sárga lapot kapott. A félidő utolsó ötödében nehezítette a helyzetünket, hogy 5 fault-pontunk volt, így még koncentráltabban kellett védekeznünk. A legutolsó pillanatokig küzdött a Tihany, de végül mi szereztük meg a 3 pontot.

A mérkőzésről a jó napot kifogó Schuller Ferencet faggattuk.

Hogyan értékelnéd a meccset?
Jól kezdtük a mérkőzést, sorra alakítottuk ki a helyzeteket, de a szerencse nem velünk volt, ugyanis a sorozatos kapufáink után is 0:0 maradt az eredmény. Aztán jött a hidegzuhany, ellenfelünk a második valamirevaló támadásából gólt szerzett, ennek ellenére nem törtünk össze és hamar megfordítottuk az eredményt. Ezután már csak az volt a kérdés, mikor tudjuk lezárni a mérkőzést. Sajnos továbbra is sorban hagytuk ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket, de végig tudtunk koncentrálni és teljesen megérdemelten tartottuk itthon a 3 pontot.

Legközelebb két hét múlva léptek pályára a Pécs ellen. Rangadóra készülhetünk, hiszen jelenleg csak 2 pont van a két csapat között. Mit vársz attól a mérkőzéstől?
A Pécs elleni rangadót már nagyon várjuk, szeretnénk visszavágni nekik, hiszen az ottani mérkőzésen 4 gólos előnyt “sikerült” leadnunk és a végén még mi örülhettünk az x-nek. Ebből is tanultunk. Ha legalább annyira odatesszük magunkat, mint a szurkolótáborunk, és betartjuk a megbeszélt taktikát, akkor nem lehet probléma.

Legközelebb tehát a PTE csapatát fogadjuk! Szurkoljunk akkor is együtt! Hajrá Nagykanizsa!