Ismét hárommal nőtt a pontjaink száma

2019, november 12. Off By Lendvai Bia

Sok minden elmondható a hétfői ELTE-BEAC elleni meccsünkről, csak az nem, hogy unalmas lett volna. A csapatok igazi rangadóhoz méltóan játszottak, dinamikus, helyzetekkel teli mérkőzésnek lehettek tanúi a szurkolók.
Az egyetemisták velünk együtt jó formában vannak ebben az idényben, így várható volt, hogy nem fogják könnyen adni a három pontot. A kezdősípszótól számítva kiegyenlített volt a mérkőzés, bár csapatunk többet birtokolta a labdát. Az első találatot gyorsan szerezte meg Bogyó Károly a 2. percben. (1-0) Izgalmas pillanatok következtek ezután. Helyzet helyzetet, csel, cselt követett, folyamatos volt a küzdelem a pályán, hol csapatunknál, hol ellenfelünknél volt a labda. Az együttesek folyamatosan a küzdőtéren tartották a labdát egymást leszerelve, ami még jobban tetőzte az izgalmakat. A 14. percben az ELTE veszélyeztette a kaput, de Szakmeiszter Ádám bravúros védésével ismét bebizonyította, hogy az NBII egyik legjobb hálóőre. Nem sokkal később Kollár Péter indult meg az ellenfél kapuja felé, támadásából gól is született. (2-0) Egy perccel a félidő vége előtt egy szép összjátékot fejezett be Bogyó Károly, így 3-0-val fordulhattunk.

A szünetet követően újult erővel, de Szakmeiszter János sérülése miatt eggyel kevesebb játékos állt Bagó Gábor rendelkezésére, ám ez nem akadályozott minket abban, hogy tovább támadjuk a fővárosiak kapuját. A 22. percben Kollár Péter megszerezte második találatát (4-0) is. Dunai András csapata ezt követően a vészkapus megoldást választotta. Az emberfölényből a 33. (4-1) és a 34. percben szépítettek az egyetemisták. (4-2)
Ekkor kért időt vezetőedzőnk, majd a taktikai megbeszélést követően a feltörekvő arany-feketék ellen László Dávid szerezte meg az 5. gólunkat (5-2) majd nem sokkal később Szalai Dániel is bejelentkezett. (6-2) Egy szerencsétlenül megpattantó lövés László Dávidon irányt változtatva sa saját kapunkban kötött ki, így egy öngóllal 6-3-mal fejeztük be a rangadót.

A mérkőzésről a bravúrosan teljesítő Szakmeiszter Ádámot kérdeztük.
Szakmeiszter Ádám: „Az az igazság, hogy mindig nagyon várom a hazai mérkőzéseket, és nagy élmény hazai közönség előtt játszanunk. Ilyenkor olyan, mintha eggyel többen lennénk a pályán. Hála Istennek jókor tudtam beletenni a bravúrokat a meccsbe, magam sem tudom, hogy sikerült megfogni azt a helyzetet a 14. percben, az egy plusz löketet adott nekem, hisz, ha az ember bravúrt tud beletenni egy mérkőzésbe, az mindig szuper érzés.”
-Milyennek találtad az ELTE-t egyébként?
Sz.Á.: „Az ELTE-ről mindig is tudtuk, hogy jól felkészült, sokat futó csapat, de hazai pályán nincs, aki fölénk tudna nőni. A második félidőben megpróbált nyomást gyakorolni az ELTE, de a kiváló egyéni teljesítményt nyújtó Kollár Péter betalált, és kicsit megnyugtatott minket. Majd 5-4-et játszott az ellenfél amiből sikerült 2 gólt szerezniük és kicsit feljöttek, de Bagó Gábor mester jókor kért időt és így megnyugodva sikerült bebiztosítani a győzelmet. Szeretném megköszönni a szurkolást a szurkolóinknak, hisz ebben rejlik a mi erőnk!”

A küzdelemmel kapcsolatban felkerestük Schuller Ferencet is.
Schuller Ferenc: „A tavalyi szezonban négyszer sikerült találkoznunk az ELTE-vel, ezért tudtuk mire számíthatunk, egy kemény, harcos, jó képességű fiatalokból álló csapatra, akik ezt be is bizonyították. Végig sikerült kézben tartanunk a mérkőzést, köszönhetően gyors gólunknak valamint kapusunk bravúrjainak. A második félidőben átálltak vészkapus játékra, és 4:2-nél a 2 bekapott gól ellenére se törtünk meg és hamar sikerült válaszolni, ezzel le is zárult a meccs. Szurkolóinknak köszönjük az egész meccsen való biztatást, nélkülük nem tartanánk itt.”
-Csütörtökön Magyar Kupa meccs lesz, mit vársz a mérkőzéstől?
S.F.: „Sajnos ellenfelünket maximum csak a TV-ből ismerhetjük, hiszen még nem találkozott egymással a két csapat az osztálykülönbségnek köszönhetően. Ebből kifolyólag a mérkőzés esélyese a Csömör, viszont nem fogunk feltartott kézzel pályára lépni. Hetek óta ezt a mérkőzést várja az egész csapat, végre tétmeccsen is pályára léphetünk egy NBI-es brigád ellen. Biztos vagyok benne, hogy mindenki mindent meg fog tenni a továbbjutás érdekében, és meg úgy is látok sanszot erre, hogy az alapból is szűkös keretünkből kiesett Patrik biztosan nem léphet pályára, valamint a hétfői mérkőzésen megsérült két alapemberünk se biztos, hogy tudja vállalni a játékot. Így a szurkolókra meg nagyobb szükség lesz, aki teheti, jöjjön ki csütörtök este, hiszen nem minden nap látogat Kanizsára NBI-es csapat.”

Csapatunk csütörtökön, november 14-én Magyar Kupa mérkőzést játszik az NBI-es Rubeola FC-vel. A meccs jótékonysági esemény is lesz, a teljes bevételt Marczin Nóra gyógyulására ajánljuk fel! Töltjük meg a Zsigmondyt csütörtökön is és zengjen a Hajrá Kanizsa!