“Örüljünk minden sikernek!” – interjú Bagó Gáborral

2019, január 5. Off By Nagykanizsai Futsal Club

Január 7-én, hétfőn este folytatódik csapatunk számára az NBII-es pontvadászat Győrben. Három hét szünet után játszik újra meccset a felnőtt gárda és a folytatás előtt Bagó Gáborral, csapatunk vezetőedzőjével beszélgettünk.

Mondhatjuk azt, hogy várakozáson felül szerepel a csapat?
B.G: Ha azt nézzük, hogy első évünk az NB2 ben akkor mondhatjuk,hogy igen. Különösen hazai pályàn voltunk eddig nagyon veszélyesek hiszen több magasabban kvalifikált csapat is pont nélkül ment el Nagykanizsáról.

Reális esély van arra, hogy akár a felsőházban folytathassa a gárda. Miben látod a siker kulcsát?
Mivel 6. helyen vagyunk jelenleg a tabellán ezért reális esélyünk van a felsőházi rájátszásra odaérni. Azt azért tudni kell,hogy nagyon nehéz meccseink következnek viszont ha hazai pályán tudjuk folytatni a jó sorozatunkat akkor nagy esélyt látok arra, hogy az első hatban végezzünk. Siker kulcsa? Talán annyi lehet,hogy a játékosok elkezdtek magukba és társaikba hinni. Kellett pár meccs ahhoz, hogy felvegyék ezt a ritmust ami szükséges ehhez a szinthez és legfőképpen,hogy átérezték,hogy 1 màsodpercre sem szabad ebben a sportban dekoncentráltnak lenni mert itt egy rutinosabb csapat egyből bünteti azt. Például ha kihagysz egy ziccert vagy nem játszod le az emberelönyősös helyzetet vagy csak 50cm-et tévedsz védekezésben és még sorolhatnám… Ebben az utolsó 2-3 meccsben nagyot léptünk előre aminek meg is lett az eredménye.

Nyáron többek között Szőke Ádám és Béli Milán személyében alapemberek távoztak. Nehéz volt a pótlásuk?
Ádám és a Milán igazi csapatemberek voltak és nem mellékesen alapítótagok is a Kanizsafutsal életében.Nagy veszteség volt a csapat számára mind a két ember. Bármikor, amikor úgy gondolják tárt karokkal várjuk vissza őket. Pótolni nem hiszem,hogy lehet azt amit tettek a klubért mind a pályán mint pedig a pályán kívül. Tudtunk szerencsére húzóembereket igazolni akik bizonyítják hétről hétre, hogy élnek-halnak ezért a sportért, gondolok itt Koronczai Patrikra, László Dávidra, Szalai Danira és természetesen Horváth Elemérre.

Egy kisebb hullámvölgytől eltekintve kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtanak a játékosok. Mi volt a botlások oka?
Nem hiszem,hogy szabad nekünk ilyet mondani,hogy hullámvölgybe voltunk hiszen még mindig csak ismerkedünk az NB2-es közeggel. Voltak olyan meccsek amik bosszantóak voltak mert saját magunkat vertük meg, erről beszélgettünk is a játékosokkal és az év végére mindenki maximálisan teljesített. Mi ebben a bajnokságban nem mondhatjuk el azt,hogy bàrmelyik meccsen is esélyesek lennénk, viszont ha olyan sansz adódik,hogy megtudunk nyerni egy-egy meccset, azt meg kell ragadnunk és élnünk kell vele. A helyes megfogalmazás talán az lenne erre az évre,hogy kezeljük helyén a sikeres meccseket és tanuljunk minél többet a hibáinkból és ne legyünk telhetetlenek.

A nagypályás bajnokságokban most szünet van. Lesz ennek hatása a futsal meccseken?
Annyiban biztos,hogy sokkal frissebben tudnak jönni a fiúk a meccsekre, és talán többet tudunk együtt dolgozni, gyakorolni.

Miben kellene elsősorban javulnia az együttesnek?
Igazából az utosló pár meccsen a védekezéssel maximálisan elégedett voltam. Mindenben fejlődni kell, de amit hirtelen ki tudnék emelni azok a pontrúgások, ehhez több edzésre van szükség, illetve a kapu előtti higgadtságban.

Az utánpótlásban több tehetséges srác is futsalozik. Van esély arra, hogy idén bemutatkozzanak a felnőttek között?
Jó pár ügyes srác van az utánpótlásunkban akik nem mellékesen nagyon lelkesek is, és élvezik ezt a sportot. Szerintem egy nagyon jó kis társaság alakult ki akik “éhesek” arra, hogy minél többet edzenek és tanuljanak meg a futsalról. A kapu nyitva áll előttük, bízom benne, hogy helyet akarnak majd maguknak követelni az első csapat keretében.

Dominik Zsolt az NFC elnöke azt mondta, hogy az utánpótlás az egyetlen jövője a kanizsai futsalnak. Mekkora ráhatásod van az utánpótlás szakmai munkájára?
Az edzéseket én tartom nekik, a felnőtt csapattal együtt edzenek ami azt hiszem jó hatással van rájuk. De mivel még csak 2-3 hónapja ismerkednek ezzel a sporttal ezért fontos lenne nekik ha minél több időt együtt tudnának tölteni és gyorsabban tudnának tanulni, fejlődni. Bízom benne, hogy eljutunk arra a szintre,hogy az alapoktól tudjuk majd felépíteni a gyerekeket. Igenis nagy kiugrási lehetőséget látok ebben a sportban a gyerekek számára, legfőképpen akkor, ha 8-9 évesen el tudják kezdeni a futsalt és az alapokra is meg tudjuk őket időben tanítani.

Mit gondolsz, hányadik helyen fejezi be az alapszakaszt a csapat?
Nagyon bízom benne, hogy az első hat hely valamelyikén tudjuk befejezni az alapszakaszt. Viszont nem szabad kudarcként megélni azt sem ha az alsóházban folytatjuk a rájátszást. Nem szabad egyenlőre semmilyen elvárások elé állítani a csapatot. Örüljünk minden sikernek!

Mikor lennél maradéktalanul elégedett ezzel az idénnyel?
Ha minden meccsen azt az elszántságot,koncentráltságot,fegyelmet és küzdeni tudást látnám a pályán amit láttam az ETO és Airnergy ellen!!