“Idén is zúgjon a hajrá Kanizsa!” – interjú

“Idén is zúgjon a hajrá Kanizsa!” – interjú

2019, augusztus 15. Off By Dominik Zsolt

Javában zajlik a felkészülés, szeptember 2-án pedig már rajtol az új szezon. A csapatról, az új igazolásokról és a labdarúgás-futsal viszonyáról beszélgettünk Horváth Tamás tulajdonos-ügyvezetővel és Bagó Gábor vezetőedzővel.

A felkészülés hajrájában vagyunk, “tisztul a kép”? Sok változás volt a keretben?
B.G.: Némiképpen változott a játékoskeret, de a csapat magját sikerült egyben tartani. Ide kell beépíteni a most érkezetteket, akikkel remélhetőleg jól ki tudjuk egészíteni a különböző csapatrészeket, de nem fogok mellé beszélni. Nem egyszerű a helyzetünk ami a keretet illeti, mivel szinte kivétel nélkül mindenki nagypályán játszik, és nehéz időpontokat találni az edzésekre.

Ez azt jelenti, hogy a labdarúgás elnyomja a futsalt vagy az egyensúlyt nehéz megtalálni?
H.T.: Még mindig amatőr sportról beszélünk ahol nem a pénz dominálna elsősorban. Azt viszont be kell látni sajnos, hogy a mai világban főleg a labdarúgásban ahol megyei szinten is komoly pénzeket tudnak kifizetni játékosoknak nem egyszerű játékosokat meggyőzni, hogy szerepeljenek nálunk is a nagypálya mellett vagy nagyon nehéz a folyamatos alkalmazkodás. Ezt, úgy érzem csak a nagyon elhivatott emberek tudják majd a jövőben folytatni.
A futsal igenis jó kiegészítő sport lenne minden nagypályás játékosnak, de egyenlőre mindenki csak a cikkeket osztja meg erről a sportról amire kítűnő példa, amikor Dárdai Pál a Hertánál is bevetette ezt a módszert, de amikor ténylegesen lenne alkalom arra, hogy változás legyen a honi rendszerben, akkor elfordulnak a futsaltól vagy egyenesen tiltják…
B.G.: Nem vagyok a nagypálya ellen mivel dolgozom a labdarúgásban is, és szeretem. Ami minket illet, előrelépésről és fejlődésről felesleges is addig beszélni amíg legalább hetente 3 edzést nem tudunk tartani úgy, hogy mindenki ott legyen ezeken az alkalmakon.
Lesznek jó meccseink ebben biztos vagyok, mert egyénileg jó képességű játékosaink vannak. Viszont szeretnénk építkezni évről évre és nem megelégedni azzal, ami most van, mert azoknak a játékosoknak akik nálunk játszanak, felelősségük is van amikor felhúzzák a mezt: az ország legjobb és leglelkesebb szurkolótábora áll mögöttük. Nincsenek irreális elvárásaik, csak annyi ami úgy általában a sporthoz kell: alázat és akarat értük és Nagykanizsáért is.

Közösen ünnepel Bagó Gábor (szürke pólóban) és Horváth Tamás (piros melegítőfelsőben)

Minden évben sokan érdeklődnek, hogy hogyan lehet “bekerülni” a csapatba. Milyen politikát követ az NFC?
H.T.: Mi egy nyitott klub voltunk mindig is, ami azt jelenti, hogy az „ajtó” és a lehetőség mindenki számára nyitva áll, hogy kipróbálja magát ebben a sportágban. Sem a klub, sem én nem árulunk zsákbamacskát és úgy érzem, erről is kell tudnia azoknak, akik követnek minket és szurkolnak nekünk.

A játékoskeretben mekkora volt a mozgás ebben a szezonban?
B.G.: Nagy Tamás szünetelteti a pályafutását gyermeke születése miatt, amihez sok egészséget kívánunk nekik.
Rajta kívül más nem jelezte, hogy befejezi a futsalt vagy eligazol. Érkezők oldalán először Bogyó Károlyt említeném aki nb1-es rutinnal rendelkezik nagypályán és futsalban is, és egy nagyon technikás támadó játékos. A kapus poszton egy fiatal játékos, Simon Martin csatlakozott a kerethez, illetve egy tehetséges és nagyon lelkes mezőnyjàtékos, Németh Krisztofer érkezett hozzánk.

Az ezüstérmes U16-os csapattal (Horváth Tamás balról)

És mi a cél idén?
H.T.: A háttérben akár szakmai, akár gazdasági oldalról rendkívül kemény és megfeszített munka folyik, a játékosok pedig a pályán fognak biztosítani. A cél az, hogy minden hazai meccsen teltház előtt, igazi katlan hangulatban fogadhassuk az ellenfeleket, és idén is Győrtől – Budapestig zúgjon a “Hajrá Kanizsa!”