Horváth Elemér: „A higgadtságunknak is köszönhető a győzelem”

Horváth Elemér: „A higgadtságunknak is köszönhető a győzelem”

2020, február 5. Off By Lendvai Bia

Nagyot küzdött csapatunk hétfőn a Pécsi TE – PEAC elleni mérkőzésen. Rengeteg helyzetnek, támadásnak és védekezésnek lehettek tanúi a szurkolók. Bár a baranyaiak is igyekeztek megszerezni a vezetést, a Bagó-legénység mindent elkövetett, hogy ne érjenek a kapunk közelébe. A mérkőzésről Horváth Elemért faggattuk.

Nagyon kiélezett meccsen vagyunk túl, hogy érezted Magad a pályán?
„Közönségszórakoztató mérkőzést játszottunk egy nagyon jó pécsi csapat ellen! Tudtuk, hogy gyorsak és nagyon jól tudnak kontrázni, amit ugye meg is tudtak mutatni a mérkőzés elején. Ezekből a szituációkból kétszer megszerezték a vezetést, de szerencsére ki tudtunk egyenlíteni mindkétszer, majd a vezetést is átvettük!”

Rengeteg mentésed volt, sokszor Rajtad múlt, hogy nem tudtak eljutni a pécsiek a kapunkig. A stratégia része volt a védekezés?
„A második kapott gól után már fegyelmezettebbek voltunk és kevesebb kontralehetőséget adtunk nekik. Ezt kérte tőlünk Gábor is (Bagó Gábor vezetőedző – a szerk.), hogy próbáljuk befejezni a támadásainkat és fokozottan figyeljünk a védekezésre és a biztosításra.”

Hogy láttad a mérkőzést, sikerült mindent megvalósítani, amit szerettetek volna?
„Én személy szerint jól éreztem magam a pályán, jól segítettük ki egymást és sokat segítettek a szurkolók is! Támadásokat nagyon nehéz volt ellenük építeni, mert jól visszazárnak és gyorsak, de szerintem a második félidőben nagyon higgadtak és türelmesek voltunk. Szerintem ennek köszönhető a győzelmünk is.”

Jövő hétfőn az ELTE ellen játszatok. Mit vársz attól a mérkőzéstől?
„Az ELTE a Pécshez hasonlóan egy jó csapat, főleg hazai pályán erősek, emiatt biztosan az is egy nagyon kiélezett mérkőzés lesz. De ha így tudunk küzdeni és segíteni egymásnak, akkor azt a mérkőzést is meg fogjuk tudni nyerni!”