Ebben a régióban szerepel majd a Nagykanizsai FC!

2017, május 30. Off By admin

A Magyar Labdarúgó Szövetség által kiadott 2017/2018. évi versenykiírások között már elérhető az NBIII-as, regionális bajnokság kiírása is. Itt kezdi meg szereplését csapatunk is majd szeptemberben, méghozzá ebben a régióban. 

A Szövetség a harmad osztályú futsal bajnokságot, amit egyébként első alkalommal írnak ki, nyolc régióra osztotta. Külön régiót alkot például Budapest is. Zala megye, ezzel együtt természetesen Nagykanizsa is a Győr-Moson-Sopron megyei régióba tartozik majd Vas megyével és Komárom-Esztergom megyével együtt.
Ez azt jelenti, hogy a kanizsai csapat a bajnokságban Zala, Vas, Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron megyéből kap ellenfeleket. A bajnokságot a Győr-Moson-Sopron megyei Labdarúgó Szövetség írja ki és szervezi meg, így tehát a pontvadászat lebonyolítása a győriek kompetenciája.
Érdemes előnyeivel és hátrányaival vizsgálni ezt a régiót.

Előny: zalai és vasi indulók esetén igazi derbiknek adhat otthont a Zsigmondy Sportcsarnok. Például jelenleg még kérdéses, hogy mi lesz a sorsa a komoly anyagi nehézségekkel küzdő zalaegerszegi futsalnak. Egyes hírek szerint az NBI-ben jelenleg kieső helyen álló Göcsej SK teljes felnőtt és utánpótlás csapatát a Zalaegerszegi Utánpótlás Sport Club veszi át, ebben az esetben pedig elképzelhető, hogy a megyeszékhelyen is “mindent az alapoktól” kezdve inkább az NBIII-ba nevezik a felnőtt csapatot.  Egy Nagykanizsa – Zalaegerszeg rangadónál pedig nem is létezik nagyobb derbi…

Hátrány: Bár jó esetben komoly rangadók is összejöhetnek rögtön az első évben, azért érdemes a dolgot megvizsgálni a rutin szemszögéből is. Magyarországon jelenleg csak Zala megye nem rendelkezik utánpótlás és/vagy felnőtt megyei bajnoksággal. Ebből következik, hogy rajtunk kívül más zalai csapatok sem rendelkeznek komolyabb tapasztalattal majd, ellentétben a másik három megyével. A szombathelyi Haladás VSE jelenleg is az első osztályban vitézkedik, többek között ezért is van erős bázisa arrafelé ennek a sportágnak (is), a győriektől pedig biztosan ott lesz a harmadosztályú bajnokságban az NBII-től három szezon után, idén búcsúzó győrújbaráti csapat. Ebben a megyében eddig is volt felnőtt megyei bajnokság, így összeszokottabb klubok nevezése is elképzelhető. Győr esetében elég ha arra gondolunk, hogy itt van hazánk legsikeresebb futsal csapata, a Rába ETO, akik 2010 óta a hetedik bajnoki aranyérmüket nyerték meg 2017-ben.
A legnagyobb zsákbamacska Komárom-Esztergom megye lehet, mivel innen egyelőre nagyon kevés információval rendelkezik mindenki a futsalt illetően.

A lényeg az, hogy a nagykanizsai csapatnak ebben a négy megyében kell bizonyítania jövőre, hogy nincs nála erősebb, a szurkolóknak pedig azt, hogy a kanizsai drukkereknél nincs jobb ebben az országban! (Eddig sem volt, csak az elmúlt 15-16 évben minden sportágat figyelembe véve altattunk… 😉 )

Hajrá Kanizsa! #kanizsafutsal