Hétfőn kezdődik a bajnokság

Hétfőn kezdődik a bajnokság

2021, szeptember 11. Off By Lendvai Bia

Szeptember 13-a reméljük szerencsét hoz nekünk. A Pécs ellen lépünk pályára a bajnokság első fordulójában. A mérkőzés előtt Szőke Ádámot kérdeztük.

– Lesz változás a csapatban?
Szőke Ádám: „Idén a csapat körül az erőnléti munkáért Budai Lajos felel, a maradék részét pedig Szakmeiszter Ádi és én próbáljuk megcsinálni. Változás volt, hogy a leggólerősebb emberünk, Bogyó Károly hazaköltözött az ország másik felébe, és Horváth Elemér is abbahagyta, mivel Pécsre költözött. Illetve úgy álltunk neki 3 hete az egésznek, hogy nagyon sok a sérültünk. Janó (Szakmeiszter János – a szerk.) keresztszalag-szakadás, Bagó Bálint bokatörés miatt nem tud pályára lépni. Erősítés viszont Gergály Gyula, aki NBI-t is megjárt tapasztalt játékos. A Lui (Budai Lajos – a szerk.) játékosként is próbál segíteni, illetve Jagarics Martin egy fiatalabb játékos, akit igazoltunk.”
– Hogy sikerült ezek ellenére felkészülni?
„A felkészülésünk elég szűkös, heti egy edzésünk van továbbra is. A keret nagyjából a tavalyihoz hasonló, de idén szeretnénk a végén a felsőházban végezni, ami az 1-6.hely egyike.”
– Mit vártok a bajnokságtól, milyenek lesznek az ellenfelek?
„Újonc feljutó a Sárvár, akik között nagyon sok a rutinos futsalos, mindenképp meglepetés csapat lehet. Illetve a kieső Dunaújvárossal is biztosan számolni kell! A többi csapatot ismerjük. Kaptunk is már ki tőlük, de ugyanakkor győztesen is elhagytuk már a pályát ellenük. Az első meccsre Pécsre próbálunk minél jobb erőben megérkezni, hiszen taktikailag a heti 1 edzés nem elegendő, viszont a Kanizsa Aréna megnyitásával bízunk benne, hogy több lehetőségünk lesz teremben készülni.”

A mérkőzés hétfőn 20 órakor kezdődik a Lauber Dezső Sportcsarnokban. Hajrá Kanizsa!