Háromszor három pont begyűjtve

2019, március 26. Off By Lendvai Bia

Bravúros győzelmet arattunk hazai pályán hétfőn este az Újpesti TE ellen. Bár a papírforma szerint is mi voltunk esélyesebbek, csapatunk ettől függetlenül ugyanolyan lendülettel állt hozzá ehhez a mérkőzéshez is, mint bármelyik másikhoz.
A meccs első pillanatától birtokoltuk a labdát, a lila-fehéreknek nem sok esélyt adtunk a támadásra. Meg is volt ennek az eredménye, Nagy Tamás a 4. percben megszerezte a vezetést. (1-0)
A továbbiakban is mi irányítottuk a meccset, szép számmal bombáztuk az újpestiek kapuját, mely helyzetekből Szakmeiszter János a 9. percben (2-0), míg Szalai Dániel a 11.-ben rúgott gólt. (3-0) A vendégek próbálkoztak néhányszor szépíteni, de Szakmeiszter Ádám minden igyekezetüket hárította. Az első félidőben több találat nem született, így a 3-0-s eredménnyel fordultunk.
A második játékrészben hálóőrt cseréltünk, innentől Szőke Richárd védte kapunkat. A kezdőrúgás után ismét gyorsan szereztük meg a labdát, meg egy sárga lapot is, melyet Kollár Péternek ítélt a játékvezető a 22. percben. De ez sem kedvetleníthetett el bennünket, Szalai Dani a következő pillanatban ismét találatot szerzett. (4-0)

Szalai Dani második gólja az UTE elleni mérkőzésen.


Innentől kezdve keményebben próbálkozott az Újpest, helyzetük is akadt, de egyszer sem tudtak kifogni Szőke Ricsin. Sőt, egy remek indításának köszönhetően Szakmeiszter Janó be is rúgta az 5. gólt az ellenfélnek. (5-0)
A kegyelemdöfést Kollár Péter duplázása adta meg, hiszen a 30. (6-0) és a 32. percben is betalált Sóvári Dániel kapujába. (7-0)
Eredményünkkel kapcsolatban Bagó Gábor is büszkén nyilatkozott:
„Külön öröm számomra, hogy kapott gól nélkül lehoztuk a meccset. Úgy érzem sokszor indokolatlanul kapkodva játszottak a játékosok és emiatt az utolsó passzokba hiba csúszott. Rengetek helyzetünk volt, aminek csak egy részét tudtuk kihasználni, de így is végig mi uraltuk a játékot és magabiztosan nyertünk.”

Az NFC-UTE meccs utáni ünneplés.


Hasonlóképp vélekedett csapatkapitányunk, Budai Lajos is.
„Egyértelműen domináltuk a mérkőzést véleményem szerint. Próbáltunk arra törekedni, hogy kapott gól nélkül lehozzuk a meccset, ami sikerült, illetve a pontrúgás variációkat is tudtuk gyakorolni. Sportszerű mérkőzést láthattak a szurkolók, akiknek köszönettel tartozunk a parádés hangulatért ismét!”
Következő meccsünket idegenben játsszuk. Április 1-jén Budapestre utazunk a BEAC Sportcsarnokba, ahol az ELTE csapatával találkozunk.