Három pont Érden, 3. hely a tabellán

2019, február 5. Off By Nagykanizsai Futsal Club

Tegnap este kvázi “hazai pályán” játszottunk a 5 Stars Érdi VSE ellen, köszönhetően szurkolóinknak, akik végig buzdítottak minket.
A meccs elején kicsit beragadtunk, aminek köszönhetően egy büntetővel az Érd szerezte meg a vezetést. (0-1)
Öt perc játék után megtaláltuk magunkat és a játékunkat és Nagy Tamás góljával egyenlítettünk. (1-1)
A találat egyértelműen jót tett a csapatnak és egy perccel később Szakmeiszter Jánosnak köszönhetően már vezettünk (2-1).
Egyértelmű mezőnyfölényben játszottunk, az érdieket pedig leginkább a tanácstalanság jellemezte. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen a sormintát követve ismét Nagy Tamás volt eredményes (3-1).
A harmadik gól után is megmaradt a lendület, nyomás alatt tartottuk a narancs-zöld mezesek kapuját. Szakmeiszter János tette fel a pontot az i-re a 15. percben (4-1).
Az eredmény nem változott a félidőig, így magabiztos előnnyel következett a szünet.
A második játékrészben tovább rohamoztunk köszönhetően az egyre inkább kinyíló hazaiaknak, akik nagy szerencsével úszták meg, hogy 5 perc után nem kerültek jelentős hátrányba… Nem nőtt a különbség sajnos, mert az utolsó passzokba és a lövésekbe rendre hiba csúszott.
A lelátóról is jól érezhető volt a mérkőzés lélektana, miszerint ha belőjük az ötödik gólt, a meccs érdemi része lezárul. Ez nem sikerült, viszont büntetőhöz jutott a vészkapus játékra váltó Érdi VSE a 38. percben. A megítélt büntetőt értékesítették, de ennyi volt a hazaiakban, ezzel ki is alakult a végeredmény (4-2).

A mérkőzés “főszereplői”

Ami a lefújás után következett, az valami csodálatos volt! A Tábortól volt hangos az Érd Aréna, akik olyan hangerőn ünnepelték a csapatot, hogy azt Érd másik felén is lehetett hallani.
Az öröm nem volt véletlen, hiszen sikerült a győzelem a szezon egyik, ha nem a legfontosabb meccsén.

Nagy Tamás és Szakmeiszter János duplájával már harmadikok vagyunk!

A találkozó lefújása után pedig érkezett még egy jó hír: A Maglód kikapott a TFSE ellen, így a 3. helyen zártuk a fordulót két meccsel az alapszakasz vége előtt.
Ahhoz, hogy matematikailag is biztos legyen a felsőházi rájátszás, a hátralévő két meccsen egy pontra van szükség.
A harmadik hely sorsáról pedig a nagy rivális Maglód elleni, jövő heti rangadó hivatott dönteni. Itt nem csak a felsőházat, de a harmadik helyet is megszerezhetjük! Töltsük meg a Zsigmondyt február 11-én, hétfőn 20 órától!

Nagykanizsai FC – Maglódi TC február 11-én a Zsigmondyban!