Győzelem a rangadón

Győzelem a rangadón

2019, szeptember 17. Off By Dominik Zsolt

Negyedik alkalommal találkozott csapatunk a szombathelyi Haladás VSE-vel. A vasiakkal eddig is mindig küzdelmes meccseket játszottunk, ez most sem volt másképp. A kitartásnak és az összeszedettségnek ezúttal is megvolt a gyümölcse, 3 pontot szereztünk a zöld-fehérekkel szemben.

A kezdőrúgástól kezdve mozgalmas mérkőzést láthattak a nézők, mindkét csapat folyamatosan próbálta megszerezni a vezetést. Sok helyzet jellemezte a játékot, melyekből mégsem született gól. Igaz, hogy csapatunk ügyesen védekezett, kapura lövéseink viszont pontatlanok voltak. Az első találat a 8. percben született, Szakmeiszter János szép megoldással rúgott gólt (1-0), majd pár másodperccel később újra bevágta a labdát az ellenfél kapujába. (2-0)
Ezt követően is rengeteg helyzet miatt izgulhattak a szurkolók, de a következő gólra a 18. percig kellett várni, amikor Szakmeiszter János mesterhármasának örülhettek a hazaiak. (3-0).
Az első félidő vége előtt 15 másodperccel is remegett a Haladás hálója Szalai Dániel jóvoltából, így 4-0-val fejeztük be az első 20 percet.
A szünetet követően ellenfelünk taktikát váltott, vészkapussal próbálták bevenni Szakmeiszter Ádám hálóját. Játékosaink jól vették az új akadályt, sőt kihasználva a zöld-fehérek védekezésének hiányát Szalai Dániel ismét találatot szerzett a 24. percben. (5-0)
Ellenfelünk nem adta fel, továbbra is próbálkozott a támadásokkal, melyeket szépen hárítottunk, azonban egy szerencsétlenül eladott labda megszerzése után szépíteni tudtak a vasiak. (5-1).
Ezen felbuzdulva tovább keresték a lehetőségeket, néha szabálytalanságokat is elkövetve. A második játékrészben 3 sárgalapot is begyűjtöttek. Ennek ellenére is sikerült még egy gólt rúgniuk. (5-2) Végül ezzel az eredménnyel búcsúztattuk a Haladás játékosait.

A játékot követően felkerestük Szakmeiszter Jánost, aki a következőképpen értékelt.
„Számomra mindig a legjobb érzés, hogy a góljaimmal segíthetem a csapatot, és főleg, ha még mellé megszerezzük a 3 pontot is, akkor a legjobb igazán! De mindez a csapat nélkül nem menne. A játékunk úgy sikerült, ahogy szerettük volna, ahogy elterveztük, megbeszéltük! Egy kis hiba csúszott a játékunkba, mivel kaptunk 2 gólt, de hát hibátlanul nehéz lehozni egy meccset. A Haladást egy nagyon jó ellenfélnek, csapatnak tartom, mivel nem most kezdték a futsalt. NBII újoncok, még fiatalok, utánpótláskorú játékosok, ahhoz képest szerintem nem lesz könnyű senkinek ellenük játszani. De végül örülök, hogy megszereztük a 3 pontot! És köszönjük ezt a szurkolást, ami fogad bennünket minden hazai mérkőzésen, mert ez 1 plusz motiváció a csapatnak!”

Csapatunk vezetőedzője, Bagó Gábor is kifejezte elégedettségét az eredménnyel kapcsolatban:
„Nem volt ismeretlen csapat a Haladás több szempontból sem, hiszen az NBIII-ban 3 meccset is játszottunk velünk és tudtuk, hogy egy nagyon sokat mozgó, gyors és fiatal csapatról van szó, akik évek óta űzik ezt a sportot. Illetve, nem mellékesen folyamatosan követem az NBI-es csapatuk teljesítményét, mivel ezzel a sporttal ott ismerkedtem meg Szombathelyen és nagyon szép sikereket értem el játékosként a Haladással.”
És okozott meglepetést a játékuk vagy erre lehetett számítani?
B.G.: “Játékban nem okoztak meglepetést, dinamikus, gyors játékot játszottak, ahol váltogatták a támadásban a felállási formákat, de ezekre gyorsan tudtunk reagálni minden esetben, illetve arra is jól léptünk, amikor letámadtak minket. Fizikálisan erősebbek voltunk és jól működött a centerjátékunk. Ezen a mérkőzésen minden játékoson látszódott, hogy nagyon fegyelmezett és koncentrált. Amiket kértem tőlük, azokat rendre betartották, ezért csak dicséret illeti őket.”
Van esetleg valami, amire rá kell erősíteni a jövőben?
B.G.: “Mindenképpen szeretnék még 1-2 új játékost, mivel nem elég bő a keretünk sajnos.”

Csapatunk legközelebb Bábolnára utazik, ahol a győriekkel játszunk szeptember 23-án. Továbbra is hajrá Kanizsa!