FutsalHungary: “Szép jövő előtt áll a Kanizsa”

FutsalHungary: “Szép jövő előtt áll a Kanizsa”

2020, február 28. Off By Dominik Zsolt

A Final Four okozta szünet után, folytatódik a másodosztály is, ahol az NBI-hez hasonlóan indul a rájátszás, és itt már a feljutás vagy a kiesés a tét.

Nyugaton a bajnokság kezdetén is látható volt, hogy a TFSE kiemelkedhet a mezőnyből. Az előző évben az NBI-ből kieső BME-ből érkezett a csapat nagy része. Ez a keret talán kevés volt az NBI-hez, de a tudásuk ahhoz megvan, hogy az évek óta az élvonalba vágyó egyetemistákat feljuttassák. Egyelőre úgy tűnik, ebben a szezonban ez végre realitás. Az együttesnek mindössze két döntetlen „rondítja a mérlegét, a többi összecsapást hozták. A télen akadtak távozók, de mellettük minőségi érkező is, Bita László személyében, akinek rutinjával reális lehet az osztályváltás. Nagy meglepetés lenne, ha nem a fővárosi csapat zárna az élen a rájátszás végén.

A második helyen a Nagykanizsa áll, akik tavaly még épp hogy lemaradtak a felsőházi rájátszásról, míg idén ha minden jól alakul továbbra is, éremért játszhatnak. A Bagó legénység leginkább hazai pályán villogott, fantasztikus közönsége előtt. Igazi oroszlánbarlang lett a Zsigmondy csarnok, ahol egyedül a listavezető tudott pontokat szerezni, mindenki mást legyőztek. Szép jövő előtt áll a Kanizsa, ha így folytatják. A dobogó harmadik fokán a Pécs zárt, akik már tavaly is megmutatták, hogy remek csapatuk van. Ezt jelzi, hogy a TF ellen is bravúros döntetlent értek le, míg a kupában igencsak megnehezítették a Haladás dolgát. Ha továbbra is a kiegyensúlyozott formát mutatják, legrosszabb esetben megőrzik mostani helyezésüket.

Az előkelő negyedik helyen az ELTE található, akik az elmúlt években inkább az alsóházban küzdöttek, olykor a kiesés ellen, de erre a szezonra remek keretet hoztak össze, ami meg is mutatkozott az eredményekben. A télen sikerült tovább erősíteni a csapatot, több NBI-et megjárt játékost érkezett, így talán még dobogóban is reménykedhetnek, bár ahhoz több bravúrra is szükség lenne. Mögöttük a Haladás fiataljai tanyáznak, akik az elején nehezebben vették fel a másodosztály ritmusát, de azóta remekül helytállnak és bármelyik csapat dolgát képesek megnehezíteni. Számukra a felsőház a fejlődés szempontjából a legfontosabb, ahol újabb jó meccseket tudnak játszani és tapasztalatokat szerezni. A még felsőházi rájátszást érő hatodik helyre végül a REAC futott be, akik egészen az utolsó fordulóig izgulhattak, hogy az alapszakasz után hol folytatják. Igen rapszodikus szezont tudhatnak maguk mögött a rákospalotaiak. Több nagy vereségbe is beleszaladtak, ennek ellenére a fontos meccseken, ami hozható volt, nem hibáztak.

Forrás: futsalhungary.hu