FutsalHungary: holnap döntenek a bajnokságok felfüggesztéséről

FutsalHungary: holnap döntenek a bajnokságok felfüggesztéséről

2020, március 15. Off By Dominik Zsolt

Legutolsó hírünk koronavírus ügyben az volt, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség zártkapus mérkőzéseket rendelt el a labdarúgó és futsal bajnokságokban. Sajnos a fertőzés tovább terjed, mondhatjuk, hogy a helyzet eszkalálódik, ezért megkerestük az első osztályú férfi csapatokat, hogy mi a valós helyzet náluk.

Berettyóújfalu, a Haladás, a Veszprém, a Kecskemét, a Dunaújváros hivatalosan bejelentették, hogy meghatározatlan ideig szüneteltetik a felnőtt és utánpótlás csapatok edzéseit is. Érdeklődésünkre az Aramis, a  Nyírgyulaj és a Ferencváros vezetői elmondták, hogy hivatalos értesítésig náluk folynak az edzések. Tudomásunk szerint a Csömör nem használhatja a városi sportcsarnokot még edzés célra sem. A DEAC még edzett tegnap, de a jövő héttől ők sem használhatják az egyetem létesítményeit. A Nagykanizsai Futsal Club is leállította az edzéseket.

És, hogy mit értünk hivatalos értesítésen? Hát azt, hogy a bajnokságot versenyeztető MLSZ esetleg felfüggeszti az idei bajnokság folytatását. Valljuk be őszintén, hogy más lehetőség nem marad ebben az esetben, mert csak a sportszakmai szempontokat vesszük figyelembe, akkor sem mérkőzhetnek olyan csapatok egymás ellen, amelyek közül az egyik tud edzeni, a másik pedig nem. És akkor még nem beszéltünk a legnagyobb kockázatról, a fertőzés veszélyéről, amely tragikussá is válhat.

Nem hivatalos információink szerint az illetékes fórum hétfőn délelőtt fog dönteni a bajnokságok felfüggesztéséről az MLSZ-ben, amely várhatóan az összes általuk üzemelt bajnokságok felfüggesztése lesz.

A döntéssel azonnal jelentkezünk holnap, hétfőn.

Forrás: futsalhungary.hu