Futsal EB: a legutóbbi Eb-n 4. kazahokkal került egy csoportba a magyar válogatott

Futsal EB: a legutóbbi Eb-n 4. kazahokkal került egy csoportba a magyar válogatott

2020, szeptember 2. Off By Dominik Zsolt

Az Európai Labdarúgó-szövetség szerdán Nyonban elkészítette a futsal Európa-bajnokság selejtezőjének csoportbeosztását. A magyar válogatott az Izrael–Ciprus párharc győztesével, Kazahsztánnal és Fehéroroszországgal került egy négyesbe.

A mieink a második kalapból várták az UEFA sorsolását. Az első kalapból a 2018-as Eb-n a negyedik helyen végző kazahokat kaptuk. Az Izrael–Ciprus párharc továbbjutója, illetve a harmadik kalapból Fehéroroszország került a mi csoportunkba.

A csoportgyőztesek és hat legjobb csoportmásodik kijut az Eb-re. A maradék két csoportmásodik 2021 novemberében megküzd egymással az utolsó kiadó helyért.

A selejtező következő szakasza novemberben kezdődik és áprilisban ér véget. Mindhárom ellenfelünkkel kétszer-kétszer csapunk össze.

A 12. futsal Európa-bajnokságnak 2022 januárjában és februárjában Hollandia ad otthont. Ez lesz a sportág első 16 csapatos kontinensviadala. Magyarország a selejtező első körében az első helyen végzett csoportjában – megelőzve Litvániát, Törökországot és Észak-Írországot.

Forrás: nemzetisport.hu