Fegyelmi határozatok

2018, május 18. Off By Dominik Zsolt

A Zala megyei Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága döntést hozott Nagy Tamás eltiltása és az osztályozó mérkőzés után történt szurkolói rendbontás ügyében.

A Fegyelmi Bizottság a Maglódi Torna Club – Nagykanizsai Futsal Club mérkőzés 26. percében azonnali piros lappal kiállított Nagy Tamást kettő mérkőzésre tiltotta el. Ez azt jelenti, hogy az osztályozó visszavágója után a következő szezon első bajnoki mérkőzésén sem léphet pályára.

A keddi mérkőzés után sajnálatos szurkolói rendbontás történt a sportcsarnokban. A rendbontó a mérkőzés játékvezetőjét először obszcén szavakkal illette majd leköpte. Az eset rendkívül súlyos, a játékvezető becsületsértésért akár feljelentést is tehet az elkövetővel szemben.

A Fegyelmi Bizottság határozata:
Az Fegyelmi Szabályzat 7.§ (1) bekezdése alapján a 2018.05.15.-én lejátszott MAGLÓDI TORNA CLUB – NAGYKANIZSAI
FUTSAL CLUB Férfi Futsal Regionális Bajnokság Rájátszás Nyugati régió mérkőzésen és utána
történtekért, a bizottság a Fegyelmi Szabályzat 37.§ (3) bekezdés b) és c) pontjai alapján kötelezi NAGYKANIZSAI FUTSAL CLUB csapatát, hogy a soron következő 6 (hat) felnőtt futsal mérkőzésre saját költségen köteles szövetségi
ellenőrt kérni, valamint 2 (kettő) fővel megemelt rendezői létszámmal biztosítani mérkőzéseket.

Kötelesek vagyunk tehát hazai mérkőzéseinken emelni a rendezők létszámát, valamint idegenbeli mérkőzésekre is kötelesek vagyunk rendezőt biztosítani, akik a házigazda szervezőkkel együttműködve elsősorban a nagykanizsai szurkolókra figyelnek. Mind a hazai, mind az idegenbeli találkozókra kilátogató szurkolókért egyesületünk a felelős az MLSZ előírásaival összhangban.
Számunkra példa nélküli az eset ezért mindent megteszünk, hogy ez a jövőben ne forduljon elő.

Ennek megfelelően, a vétkest a Nagykanizsai Futsal Club minden hazai és idegenbeli bajnoki és kupa mérkőzéséről kitiltjuk, valamint a szövetségi ellenőr díját rá hárítjuk, amit egyébként a törvény adta lehetőségeknek köszönhetően akár polgári peres eljárás során is megtehetünk.

Ezúton tisztelettel kérjük szurkolóinkat, hogy  minden esetben tartsák be a törvényi előírásokat, szabályokat és a FAIR PLAY szellemében tartózkodjanak az ellenfél sportszervezet és annak játékosainak, valamint a játékvezetők szidalmazásától.