ELTE-BEAC – Nagykanizsa 3-3

2019, május 11. Off By Dominik Zsolt

Győzelemmel felérő döntetlent értünk el Budapesten az ELTE ellen.
Csapatunk meglehetősen foghíjasan vágott neki a fővárosi túrának, összesen heten álltak Bagó Gábor rendelkezésére. Kapusposzton is “új” ember szerepelt a keretben Pergel Dávid személyében.
A meccset történelminek is nevezhetjük, hiszen először kapott meghívást saját nevelésű utánpótlásjátékos és Őri Martin élt is a lehetőséggel.
A meccs elején nagyon beszorított minket a kapu elé és hamar megszerezték a vezetést.
Ezután rendeztük a sorokat és László Dávid egyenlített (1-1), de hamar jött a válasz és ismét az ELTE vezetett (1-2).
Ekkor már az első felnőtt meccsén bemutatkozó Őri Martin is a pályán volt és élt a lehetőséggel, hiszen ő egyenlített! (2-2)

A második félidőben is inkább a budapesti csapat kezdeményezett, de álltuk a sarat és több veszélyes kontrát is vezettünk, azonban a helyzeteket rendbe elhibáztuk.
Egy perccel a vége előtt az volt az ember érzése, hogy igazságos döntetlen születik, de ekkor az egyik játékvezető másodpercei következtek…
40 másodperccel a vége előtt összesen 4 faultunk volt. Pergel Dávid dobta előre a labdát Szalai Dánielhez, aki a labdaátvételt követően kapufelé akart fordulni, de a nyakán lógó védő elvesztette az egyensúlyát és elesett. Ezt a játékvezető szabálytalannak látta, bár fizikai kontakt sem történt…
10 másodperccel később egy másik szabálytalanságot is látott a sportárs, így fél perccel a vége előtt büntetőt rúgott az ELTE.
A megítélt büntetőt Pergel Dávid kivédte, de a kipattanó labdát az egyetemisták berúgták (2-3). Itt jegyezzük meg, hogy az esetről videó is készült, amin tisztán látszik a büntető elrúgása előtt belépett a játékos, aki a kipattanót értékesítette.

Itt még nem volt vége! 10 másodperc volt vissza, amikor Koronczai Patrik egy csel után kapura lőtt, a hosszú oldlaon érkező Őri Martin pedig megszerezte második találatát, ezzel pedig a rendkívül értékes döntelent!

ELTE-BEAC – Nagykanizsai Futsal Club (1-1) 3-3
G: László Dávid (13), Őri Martin (30, 40)

Május 13. 20:00 Nagykanizsai Futsal Club – ELTE-BEAC
Zsigmondy Sportcsarnok