“Egyszer még mindenképpen szeretnék kanizsai mezben játszani…”

2018, november 3. Off By Nagykanizsai Futsal Club

Csapatunk első évében rögtön megnyerte a honi NBIII-as pontvadászatot, amiben a kezdetektől nagy érdemei voltak többek között Szőke “Topi” Ádámnak, aki a tavalyi szezon első felében a csapat szakmai feladatait is ellátta, illetve játékosként 16 meccsen 18 góllal segítette a Nagykanizsai Futsal Clubot története első bajnoki címének megszerzésében és az osztályozó mérkőzéseken. Idén ősszel azonban Dániába költözött, ott él és az egyik helyi futsal csapatban a Bajnokok Ligája selejtezőért küzdenek. 

Bővebben

Nyáron, egészen pontosan augusztusban Dániába költöztél. Miért döntöttél a váltás mellett?
Elsősorban, barátnőm mellett szerettem volna lenni. Ehhez hozzájön a munkalehetőség és hogy sok jót hallottam Dániáról már korábban.

A munka mellett azért fontos megemlíteni, hogy nem bírtad sokáig és a dánoknál is futsalozol. Milyen a csapat ott?
Igen, szerencsére hamar találkoztam futsalt kedvelő közeggel. A csapat segítőkész és nagyon fiatal.

Megjártad már itthon a NB1-et, az NB2-t és a harmadik vonalban is játszottál már, így van összehasonlítási alapod. Van különbség a dán és a magyar futsal között?
Szerencsére sikerült minden osztályt végigjárni, itt Dániában a cél a bajnoki cím, ami Bajnokok Ligája selejtezővel jár. Ezt mindenképp szeretném-szeretnénk elérni. Az látszik, hogy kevesebb a taktika és rengeteget futnak, így van is lemaradásom mert körülbelül 5 hónapig nem mozogtam. A rögzített szituációkban viszont nagyon sok hasonlóságot látok.

A Göcsejjel az élvonalban játszhattál, míg Kanizsán az NB3-as bajnokcsapat alapembere voltál. Nyomon követed a KanizsaFutsallal kapcsolatos eseményeket és eredményeket?
Minden meccset nézek amiről közvetítés van. Plusz édesanyám is sokszor élőben közvetít, főleg ha öcsém áll a kapuban.

Van honvágyad? Hiányzik a kanizsai meccsek hangulata?
A honvágy egyenlőre mindennapos. Próbálom kizárni és minél többet a barátnőmmel lenni. Hiányzik a hangulat természetesen, meccsek után az összes szurkolói videót visszanézem, mindezt persze libabőrrel.

Tervezel hazajönni?
Most decemberben tervezzük, karácsony környékén és persze ahogy van annyi szabadidőnk hazamegyünk. Aztán 5-6 év múlva valószínüleg véglegesen is.

Felvennéd újra a kanizsai mezt?
Ez egyértelmű, ha lesz rá alkalmam akkor azonnal. Talán akkor már magasabb célokért.

Mit üzensz az itthoniaknak?
Bagesznak (Bagó Gábor – a szerk.), hogy építse fel itt Kanizsán amit pár éve nem hagytak neki máshol. Az alap megvan hozzá és ez egyre csak jobb lesz. A csapatnak meg azt hogy idén bent kell maradni, a továbbiakban meg csinálni, csinálni, később akár a legfelső osztályban is.

Összecsukás