Döntött az MLSZ: véget ér a szezon, de nincsenek helyezettek

Döntött az MLSZ: véget ér a szezon, de nincsenek helyezettek

2020, május 5. Off By Dominik Zsolt

A Magyar Labdarúgó Szövetség május 4-i ülésén született döntés a magyar labdarúgó és futsal bajnokságok sorsáról. Az MLSZ meglepetésre nem az alapszakasz eredményével zárta a futsal pontvadászatokat.

A labdarúgó NBI hamarosan folytatódik, erről az MLSZ is beszámolt a weboldalán, de az alsóbb osztályokban befejezettnek tekintik a bajnokságokat.

A futsal szakág esetében sokáig lehetett abban bízni, hogy ha a Szövetség le is zárja a bajnokságot, mégis eredményt tud hirdetni az alapszakaszban elért eredmények alapján. Csak a futsalban van olyan bajnoki rendszer, ahol minden csapat játszik mindenkivel kétszer (ez az alapszakasz), majd ezt követi a rájátszás a felső- és alsóházzal. Tehát a futsalban kvázi igazságos módon, egy teljes lejátszott bajnoki “kör” után lehetett volna eredményt hirdetni, hiszen már a rájátszásnál tartottunk, de sajnos nem ez történt.

A végleges döntés az, hogy a 2019/2020-as szezonban elért helyezések után nem jár sem érem, sem oklevél, nincsenek feljutók és kiesők sem – a labdarúgással ellentétben.

Ez azt is jelenti, hogy a 2019/2020-as szezont csapatunk a pályán a második helyen zárta – az alapszakaszban és a félbeszakított rájátszásban is – így bár ezüstérem nélkül, de a lehetőségekhez képest boldogan tehetünk pontot a bajnokság végére.

A Nagykanizsai Futsal Club történetének második NBII-es szezonjában második helyen zárt, amivel mind a játékosok, mind a szakmai stáb és természetesen a szurkolók is nagyon elégedettek lehetnek, ugyanis ez nem kis bravúr volt!

Ha a vírust majd magunk mögött tudjuk, akkor nagyon megünnepeljük a közös sikerünket!

Addig is mindenki vigyázzon magára!