Budai Lajos: “A futsal és a nagypályás labdarúgás megférnek egymás mellett”

Budai Lajos: “A futsal és a nagypályás labdarúgás megférnek egymás mellett”

2020, február 26. Off By Lendvai Bia

Második szezonjában lép pályára hétről-hétre az U18-as utápótláscsapatunk. Noha ebben a korosztályban elsősorban a sok mérkőzés és a játék számít, de a Budai legénység minden héten győzni szeretne az egyébként nagyon erős mezőnyben.
Az utánpótlásról és a jövőről a felnőtt csapat volt kapitányával, az U18-as együttes vezetőedzőjével, Budai Lajossal beszélgettünk.

Hogy vagy mostanság? Ebben a szezonban már nem láthattunk a felnőtt bajnokságban, mint játékos. Nem hiányzik?
Köszönöm jól vagyok, egészséges és edzésben vagyok. Természetesen hiányzik a futsal, főleg a hazai meccsek, hiszen kinek ne hiányozna ilyen parádés szurkolótábor előtt játszani. De mérlegelnem kellett. A munka és az edzősködés sokat kivesz az időmből, szóval fájó szívvel, de valamit el kellett engednem, hogy több szabadidőm legyen.

Az utánpótláscsapat azonban a te vezetéseddel működik. Mesélj egy kicsit milyenek a fiúk, hogyan értékelnéd az eddigi teljesítményüket?
Nagyon jó kis társaság gyűlt össze, szeretek velük dolgozni. Tavalyhoz képest eggyel több edzésünk van, ami mindenképp örömteli és az edzéslátogatottságra sem panaszkodhatom.
A bajnokságról annyit, hogy rendre erősebb csapatok ellen játszunk, amit én személy szerint nem bánok, mivel fejlődni ellenük sokkal többet tudunk, mintha gyengébb pontvadászatban játszanánk. Fejlődtünk egyénenként és csapatként is, egy pár rögzített szituációs figurát már elsajátítottunk, ami nagyon fontos.
Jelenleg 12 fős kerettel rendelkezünk, amivel már lehet nyugodt munkát végezni.

– Vannak egyébként tervek a jövőre nézve? Mi lenne a cél?
“Örülnék, ha a többi helyi csapattal együtt tudnánk működni és nem ellenségként tekintenének a futsalra.
Pár kivételtől eltekintve vannak sajnos olyan edzők, akik úgy vélik, hogy a futsalban megsérülnek a srácok, és ezért tiltják nekik.
Én úgy gondolom, hogy a nagypályás foci és a futsal megférnek egymás mellett és mindkettő a gyerekek fejlődését szolgálja. Én biztatom is őket, hogy menjenek nagypályára is focizni!

További sok sikert kívánunk ezekhez! Hajrá Nagykanizsa!