Béli Milán: Azért dolgozunk, hogy Nagykanizsa számára a futsal legyen a kitörési lehetőség

2018, március 25. Off By Dominik Zsolt

Béli Milánnal, csapatunk kapitányával beszélgettünk motivációról, jelenről és jövőről. Este 19 órakor találkozunk a Zsigmondy Sportcsarnokban!

Csapatkapitányként Te vezetheted ki az egyik legfontosabb meccsre a társaidat. Ha visszatekintesz az elmúlt hetekre-hónapokra, mit gondolsz Nagykanizsa és a futsal megtalálta egymást?
Béli Milán: Először is köszönöm a csapatnak, hogy engem választott meg csapat kapitánynak! Az én véleményem az, hogy nagyon jó húzás volt Nagykanizsán elindítani a futsalt, szóval azt mondom, hogy határozottan meg találta egymást.

Szőke Ádám mellett Te is rengeteg segítséget nyújtottál a csapatnak akár a pályán, akár a pályán kívül. Ha el kellene helyezni a csapat sikereit az életedben, hova kerülne?
B.M.: Sajnálatos vagy nem sajnálatos dolog, nekem elsősorban az ausztriai dolgok élveznek prioritást, de ezt mindenki tudja a csapatból, ennek így is álltam neki. Időm többi részét pedig a futsal tölti be. Az, hogy a csapat sikeres az mind a futsal, mind kinti csapatnál fontos. Maximalista vagyok és minden meccset meg szeretnék nyerni!

Most teljesen őszintén. Amikor először hívtak a csapatba mik voltak az első gondolataid?
B.M.: Első gondoltam az volt, hogy végre elindul itt Kanizsán a futsal. Egyből hívtam is Szőke Ádámot, aki egyben nagyon jó barátom is.

Korábban, például a Nemzeti Sportban is olvashattuk, hogy nagypályán olyan klasszisokkal is játszhattál, mint Davide Astori. Mi jelenti számodra a motivációt most a kanizsai csapatban?
B.M.: Nagy mértékben motivál, hogy az összes csapattársammal játszottam már együtt nagypályán vagy kispályán, ismerjük egymást. Emellett nem szabad elfeledkezni a szurkoló táborunkról! Számunkra olyan plusz löketet ad, mintha tényleg hátulról tolnák az egész csapatot. Kalapot emelek előttük, minden tiszteletem az övék!

Ha hétfőn nyertek, vagy döntetlent játszatok, akkor az első bajnoki futsal aranyat szerzitek meg Nagykanizsa történelmében, ráadásul elsőként Te emelheted magasba a kupát. Mit jelent számodra Nagykanizsa és a kanizsai futsal?
B.M.: Nagyon várom az aranyérmet és hogy egy osztállyal feljebb kerüljünk, mert az NB2 már igazán elismert osztály a hazai futsal világában! Mivel itt nőttem fel, sokat jelent nekem is, és a többieknek is Nagykanizsa. A kanizsafutsal egy nagyon összetartó közösség, ami megmozgatja a városnak a sportszerető részét. Többen gyerekkori barátok vagyunk és a nagykanizsai közönség meg különösen szereti ezt a csapatot, hiszen mindenki kötődik a városhoz, ezért is fontos a Haladás elleni meccs, amit meg akarunk nyerni!

Ha már a jövőről beszélünk, hogy látod a saját, és a csapat jövőjét?
B.M.: Mint már említettem nagyon fontos meccs lesz a holnapi. Elsősorban erre kell gondolnunk és nyernünk kell! Szeretnénk nagyon ezt a sikert, hiszen úgy gondolom, hogy ez a csapat megállná a helyét a másodosztályban, és ha sikerül, nem is fogunk szégyent vallani. Szeretnénk mindent kihozni a futsalbol. Azért dolgozunk és fogunk dolgozni a jövőben is, hogy Nagykanizsa számára a futsal lehessen a “kitörési lehetőség”.