Béli Milán: “A futsal is az életem része”

Béli Milán: “A futsal is az életem része”

2020, február 1. Off By Dominik Zsolt

Nagy a tét a Pécs elleni meccsen és a városban is egyre többen beszélnek a futsal csapatról, a jó szereplésről és a hétfő esti rangadóról. Béli Milánnal, az NBIII-as bajnokcsapat kapitányával beszélgettünk múltról, jelenről, jövöőről és a baranyaiak elleni találkozóról.

Fontos lesz a Pécs elleni meccs?
– Ismervén Bagó Gábort, minden meccs fontos neki és minden meccset szeretne megnyerni. Ez látszik is a pálya mellett azon, ahogy irányítja a csapatot.

Korábban, az NBIII-ban is voltak kőkemény meccsek. Melyikhez tudod hasonlítani, már ami a tétet illeti?
– A Haladás elleni meccsekhez tudnám hasonlítani. A Hali is egy fiatal gárda, jól szervezett, összeszokott csapat mint ahogy a Pécs is.

Szinte minden hazai mérkőzésen lehet veled találkozni a lelátón. Hiányzik a futsal?
– Határozottan igen. A foci minden féle formában hiányzik, legyen az futsal, kispályás foci vagy a nagypálya. Az életem része a játék.

Az FC Nagykanizsa meghatározó játékosaként el tudnád képzelni, hogy a jövőben újra futsal mezben lépsz pályára?
– Nehéz kérdés ez számomra, hiszen a döntés nem az én kezemben van. Sokat gondolkozom rajta és azon is, hogy vajon mennyire lenne a kettő együtt megterhelő már a számomra mentálisan és fizikálisan egyaránt. Én sem leszek már fiatalabb, és fontos az, hogy a lehető legjobb állapotban és formában legyek, hiszen a fociból élek.

Szerinted mi a különség az NBIII-as bajnokcsapat és a mostani keret között?
– Mióta a csapat az NBII-ben játszik, eléggé megváltozott a keret. Számomra régi-j emberek érkeztek, akikkel korábban játszottam együtt még Zalaegerszegen gondolok itt Horváth Elemérre és László Dávidra.
Úgy gondolom, hogy az az alapvető különbség az akkori és a mostnai csapat között, hogy az NBIII-as keret összeszokottabb volt, a legtöbb játékossal együtt nőttünk fel.

Mit tanácsolsz a Pécs elleni meccsre, mi kell a győzelemhez?
– Küzdjenek egymásért és a csapatért. Buzdítsák egymást akkor is, ha éppen nem megy jól a játék, emellett élvezzék a pályán töltött idő minden egyes percét.

Hétfőn este is ott leszel a lelátón?
– Ezzel a meccsel zárom a napomat! Természetesen ott fogok szurkolni a lelátón. Hajrá Kanizsa!