Bagó Gábor: „Nagyon megérdemelték már a srácok a győzelmet!”

Bagó Gábor: „Nagyon megérdemelték már a srácok a győzelmet!”

2021, január 29. Off By Lendvai Bia

Megtört a heteken át tartó átkunk, nyertünk csütörtökön az ELTE-BEAC elleni mérkőzésünkön. A rendhagyó időpontban a 13. fordulóban elmaradt meccset pótoltuk.

Mint ahogy az elmúlt hetekben, most is nagyon jól kezdett csapatunk. Ha lehetett volna közönség, nem csalódott volna az összjátékban. A 3. percben Horváth Elemér szabadrúgásból Bogyó Károly elé gurította a labdát, aki a felső hosszú sarkot választotta és be is talált. (1-0) A következő percben is sikeres megmozdulásunk volt, Horváth Elemér a labdaszerzés után Fujsz Richárdot tudta megjátszani. Ebből is gól született (2-0) A válasz szinte azonnal érkezett az ELTE részéről (2-1), a 9. percben pedig egyenlíteni is tudtak. (2-2) Lelkesedésünk nem hagyott alább, továbbra is jó iramot diktáltunk, sok helyzetet alakítottunk ki, azonban az első félidőben több megmozdulást nem tudtunk gólra váltani.
A pihenő után is folytatódott küzdelmünk, a 27. percben pedig ismét megszereztük a vezetést. Schuller Ferenc szabadrúgásból lőtt bombagólt. (3-2) A 31. percben az ELTE szabálytalansága miatt büntetőt ítélt nekünk Vass játékvezető, amit Szakmeiszter János vállalt és értékesített. (4-2) 3 perccel később megszerezte dupláját Bogyó Károly, így már 3 gólos különbségre tettünk szert (5-2). Az izgalmak itt nem értek véget, hiszen a 36. percben 6. faultunkat is befújta a játékvezető, így ellenfelünk büntetőből szépíthetett, (5-3) majd ugyancsak szabálytalanságunk miatt a 38. percben növelhette is góljainak számát. (5-4) A kedélyek nem csillapodtak, hiszen ellenfelünknek 5 faultpontja volt, így egy hiba után számunkra is ítélhetett volna büntetőt a játékvezető. Egy perccel a vége előtt egy kérdéses helyzetet nem vélt szabálytalannak a bíró, Fujsz Richárdot reklamálásért viszont kiállította. Az ELTE az utolsó percekre vészkapus megoldást választott, labdavesztésüket követően Szakmeiszter Ádám könnyedén rúgott gólt az ellenfél üresen hagyott kapujába. A végeredmény NFC – ELTE-BEAC 6-4 lett.

A mérkőzést Bagó Gábor vezetőedző a következőképpen értékelte:
„Nagyon pörgős és jó iramú mérkőzést játszottunk, ahol végre majdnem teljes kerettel tudtunk kiállni talán először az idei bajnokságban. Úgy gondoltuk, hogy felvállaljuk a nyílt játékot és letámadjunk ellenfelünket. Ez elég jól sikerült, mivel gyorsan 2 gólos előnyre tettünk szert. Végig kiélezett játék folyt, ahol végre mi jöttünk ki győztesen, amit már nagyon megérdemeltek a srácok. Reméljük ez lökést ad a folytatásra és ugyanilyen elánnal fogunk játszani! Gratulálok a fiúknak a mutatott játékhoz és hozzáálláshoz!”

Csapatunk ezzel a győzelemmel jelenleg a 9. helyen áll a tabellán. A bajnokságból még hat meccsünk van hátra. Szoros a mezőny, szinte 1-1 pont különbség van a csapatok között, így minden pont számít. Legközelebb hétfőn, február 1-jén játszunk a BAK ellen hazai pályán. A mérkőzések továbbra is zárt kapusak. Szurkoljunk együtt a távolból is! Hajrá Nagykanizsa!