Bagó Gábor: „Nagy energiát mozgósítottak a játékosok, hogy kilábaljunk a rossz szériából!”

Bagó Gábor: „Nagy energiát mozgósítottak a játékosok, hogy kilábaljunk a rossz szériából!”

2021, január 12. Off By Lendvai Bia

Nem sikerült nyernünk az év első mérkőzésén. Hétfőn a Pécstől szenvedtünk vereséget. A végeredmény 5-7 lett.

Csapatunk a második percben megszerezte a vezetést. Szőke Ádám Schuller Ferencnek passzolt, az ő keresztpasszából pedig Fujsz Richárd talált be a kapuba. (1-0) A vendégeknek a  9. percben érkezett erre első válaszuk (1-1), majd hibáinkat kihasználva ezt még 2 követte. (1-3)  Fujsz Richárd a 16. percben tudott szépíteni (2-3), majd a 19. percben megszerezve mesterhármasát, egyenlíteni. (3-3)  Az örömünk nem tarthatott sokáig, 5 másodperccel a félidő vége előtt ismét több találatot jegyeztek az ellenfél javára. (3-4)

A második 20 perc elején sok támadást indítottunk, gól azonban nem sikerült belőlük.  Szőke Ádám helyzeténél megkérdőjelezhető játékvezetői döntés (nem) született. Míg játékosunk kapura vezette a labdát, utolsó emberként a nyakánál fogva lerántotta az ellenfelünk, a piros lap azonban elmaradt. A 32. percben a Pécsnek ítélt szabadrúgást gólra tudták váltani, így már két találattal jártak előttünk a baranyaiak. A 36. percben Fujsz Richárd megszerezte 4. találatát (4-5), de ismét tudták növelni előnyüket a fehér-feketék. (4-6) Szőke Ádám 40. percben rúgott  gólja az utolsó pillanatig tarthatta volna a lelket csapatunkban remélve a döntetlent (5-6), a végső találatot azonban nem mi szereztük. (5-7) 

A mérkőzést Bagó Gábor vezetőedző a következőképpen értékelte:
„Sajnos nem sikerült az év első meccse. Úgy gondolom, nagyon jó felfogásban játszottunk és lehetett érezni a játékosokon, hogy nagy energiát mozgósítanak a pályán azért, hogy kilábaljunk a rossz szériánkból. Viszont nem akar mellénk állni a szerencse és rendre rosszul jövünk ki a fordulópontokból. Nem akarok már szó nélkül elmenni a játékvezetői tevékenység mellett sem, hiszen számomra érthetetlen döntések sorozatát kapjuk a mérkőzéseken, ami mentálisan szétszedi a csapatot. Ha egy mérkőzésen szabad utolsó emberként a kapuratörő játékost hátulról a nyakánál fogva 5-6 méteren keresztül  visszahúzni, és nem jár érte kiállítás, akkor felteszem a kérdést, miért jár? Ha lehet ilyen szabálytalanságokat elkövetni és ezt esetleg utánpótlásban is engedik, akkor nagyon rossz felé tartunk szerintem. Persze, ha ezt szóvá teszik kicsit hangosabban az edzők vagy a játékosok, akik 1000 fokon égnek játék közben,  akkor jönnek az eltiltások. Hihetetlen, hogy ilyen döntések mennyire tudnak befolyásolni 1-1 mérkőzést.”