Bagó Gábor: „Megérdemelten nyertünk!”

Bagó Gábor: „Megérdemelten nyertünk!”

2021, február 11. Off By Lendvai Bia

Csapatunk hétfőn este a Hidegkúti SC otthonába utazott. Az izgalmas mérkőzésen a piros lapok és a gólok is záporoztak. A végeredmény Hidegkúti SC–NFC 7-12 lett.

Jól kezdtek a csapatok, az első pillanatoktól kezdve több kísérlet is volt a gólszerzésre. Támadásainkat többször csak faulttal tudta megakadályozni a Hidegkút, 3 perc alatt 3 szabálytalanságot is elkövettek. Az első gól az 5. percben született. Egy kontrát kihasználva könnyen cselezték ki kapusunkat, így 1-0-ra vezettek a hazaiak. Egy perccel később egy újabb labdaszerzés után ismét támadásba lendültek a sárga-feketék. A kapura lövésnél Schuller Ferenc szerette volna állni a labda útját, azonban az rosszul pattant a lábán és a kapuban kötött ki. (2-0) A 7. perc sem volt szerencsésebb a számunkra. Kollár Péter szabálytalanság miatt piros lapot kapott, ellenfelünk pedig büntetőrúgásból megszerezte a 3. találatát. (3-0) Csapatunk ezután kezdett igazán építkezni. Egy szögletből Dömötörfy Bálint szerezte meg az első gólunkat. (3-1) A 10. percben oldalról jöhettünk, a rúgást Horváth Elemér végezte, aki Szakmeiszter Jánosnak passzolta a labdát, ő pedig könnyedén betalált. (3-2) A 13. percben szép összjátékunknak köszönhetően Bogyó Károly jól célozta meg a Hidegkút kapuját és ezzel ki is egyenlített. (3-3) A 14. percben azonban újabb csapást ért bennünket. Labdavesztés után megindult ellenfelünk a kapu felé, a támadást Szakmeiszter Ádám próbálta blokkolni. A szabálytalan védekezésért először sárga lapot mutatott fel Tolnay játékvezető, azonban 10 másodperccel később valamiért ezt pirosra változtatta meg, így kapusunkat is kiállította. A szabadrúgást érvényesíteni tudták a Pest megyeiek, így ismét vezettek egy góllal. (4-3) De nem csak a találatok, a faultok száma is nagyobb volt náluk. Az első félidő lefújása előtt 10 másodperccel a 6. szabálytalanságot is elkövették, a manővert sárga lappal jutalmazta a játékvezető. A kis büntetőt Bogyó Károly vállalta. Lövését hárítani tudta a hálóőr, a kipattanótazonban már nem tudta védeni, Szakmeiszter János volt jó helyen, így 4-4 lett az első 20 perc eredménye.  

A második játékidőt is jól kezdte a Hidegkút, szinte azonnal elhúztak ismét egy góllal. (5-4) Az örömük azonban nem tartott sokáig, a 24. percben egy szögletnél jól helyezkedett Bogyó Károly, így ismét egálban voltak a csapatok. (5-5) 20 másodperccel később Szakmeiszter János is meglátta a kapu gyenge pontját, így először a mérkőzésen átvettük a vezetést. (5-6) A következő percben Szakmeiszter János negyedszerre is betalált, így már kétgólos volt a különbség. (5-7) A 27. percben Bogyó Károly triplázott (5-8), majd Horváth Elemér is növelte a gólok számát. (5-9) Az időközben vészkapus játékmódra váltó Hidegkút a 31. percben vesztett labdát. Egy szép összjátékból Schuller Ferenc gurította azt be a kapuba. (5-10) Következő találatunkat a 33. percben szerezte Takács Dávid (5-11), Szakmeiszter János pedig az ötödik helyzetét is érvényesítette. (5-12) A Hidegkút az utolsó két percben két szépítő találatot szerzett, így a mérkőzés végeredménye Hidegkúti SC – Nagykanizsai Futsal Club 7-12 lett.

A meccsről Bagó Gábor vezetőedzőt kérdeztük.
„Ahogy az előző mérkőzést is, ezt is nagyon rosszul kezdtük és elég korán 3 gólos hátrányban találtuk magunkat. A félidő felétől viszont átvettük az irányítást és megérdemelten nyertünk. Ami bosszantó, az ismét a sok eltiltott játékosunk, akik a következő mérkőzésen nem játszhatnak.”